Nye bord på uteplassen tagget: – Håpløst og tragisk

«HSC Json»: Og så var det på'n igjen. Ikke noe får stå i fred. Heller ikke nye bord på den nyeste plassen i Holmestrand sentrum. Alle foto: Pål Nordby

«HSC Json»: Og så var det på'n igjen. Ikke noe får stå i fred. Heller ikke nye bord på den nyeste plassen i Holmestrand sentrum. Alle foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 2 år gammel

De fikk ikke stå lenge i fred. De nye bordene utenfor biblioteket. Før området er åpnet for publikum er fire av fem bord tagget. Trolig med sprittusj.

DEL

Holmestrand: – At det femte bordet ikke er griset ned skyldes trolig at det ikke var plassert ut da dette skjedde, sier Pål Hjerpåsen fra Steen og Lund. Når hærverket fant sted vet han ikke, og han vil heller ikke spekulere i hvordan bokstavene som er skrevet skal kunne fjernes uten at det blir forskjeller på materialene ellers på bordene.

Denne slags signaturen «HSC JSON» er ikke ukjent i Holmestrand, men i utgangspunktet kan hvem som helst ha etterlignet noe som er kjent fra før.

– Bare tragisk

Pål Hjerpåsen rister på hodet og kaller det bare tragisk og håpløst at ikke noe kan få være i fred for pøbler med tusj eller sprayboks.

– Vi holder denne uken på med justeringer av plattinger og trappetrinn. De siste plantene kommer også på plass nå, og det er en del koblingsarbeid som foregår nede i kummene, sier han.

Det forklarer hvorfor området denne uken har vært stengt med gjerder. Hjerpåsen legger til at Steen og Lund har et ansvar for skjøtsel av plantene i tre år framover.

Gjerder ikke nok

Men arbeidsgjerder rundt plassen var altså ikke nok for å holde pøblene ute.

– Holmestrand kommune har ikke overtatt plassen formelt ennå, så ansvaret ligger foreløpig ikke her, sier driftsleder Tore Mønster Nielsen.

Han er som alle andre som har sett hærverket oppgitt over at det skal være så stor trang til ødeleggelse.

– Vi kjenner signaturen, og har anmeldt forhold tidligere, men uten at det har kommet noe ut av det, sier han på spørsmålet om det nytter å anmelde.

– Torsdag skal vi ha en ny gjennomgang av plassen, sier Mønster Nielsen.

Artikkeltags