Leker vi med ilden?

Profilering: Mens fylkesmannen råder butikkjedene til å trappe ned salget av engangsgriller står griller, kull og tænnveske som det første som møter deg på Kiwi Holmestrand.

Profilering: Mens fylkesmannen råder butikkjedene til å trappe ned salget av engangsgriller står griller, kull og tænnveske som det første som møter deg på Kiwi Holmestrand. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mens gradestokken viser mørkerødt og det er skummelt tørt i skogene, har fortsatt grill og grilltilbehør god profilering i de fleste dagligvarebutikker i Holmestrand.

DEL

MeningerNå oppfordrer Fylkesmannen dagligvarekjedene til å trappe ned salget av engangsgriller for å forhindre flere skogbranner.

For selv om det ikke er selve eksponeringen av grillprodukter i butikk det er forbud mot, er det nemlig viktig at vi alle er årvåkne - også butikkene. Det er nemlig takket være årvåkenhet at flere små branner i Holmestrand siste uka har forblitt små.

LES OGSÅ: Oppfordrer butikkene til å tone ned grillsalget

Torsdag forrige uke ble en brann i Hof- skogene fort slukket da brannvesenet kom raskt til stedet etter at en innringer varslet om brannen som skal ha oppstått på grunn av lynnedslag. Heldigvis  lot brannen seg slukke raskt – nettopp fordi den ble oppdaget så fort. Samtidig er det viktig å huske på at når det først har vært en brann, kan glørne ligge og ulme i flere dager etterpå. Brannfaren er altså ikke over.

Menneskeliv, dyreliv, naturressurser og store verdier kan gå tapt dersom det ikke hadde vært for brannmannskapene som står på døgnet rundt, og enkeltpersoner som er årvåkne. Med det presset vi nå også opplever på vannressursene er det med god grunn at det gjentas flere oppfordringer om å vise aktsomhet – for vi har alle et ansvar. Det kan få fatale konsekvenser dersom det ikke tas på alvor.

Artikkeltags