Kjøttfrie dager går sikkert rett i hjertet på den gjennomsnittlige SP-velgeren

VEISKILLE: Det er bare å belage seg på ny kommune og nytt politisk flertall.

VEISKILLE: Det er bare å belage seg på ny kommune og nytt politisk flertall. Foto:

Av

Jeg håper at Ap og Sp klarer å holde MDG, Rødt og SV godt i tøylene, skriver Stian Knox.

DEL

MeningerPS: I samråd med skribenten, gjør vi oppmerksom på at dette leserinnlegget skal leses som satire. - red.

Vi står når ved et spennende veiskille.

AP og SP skal nå ta ansvaret for veiskillet og utviklingen i Holmestrand de neste 4 årene. Jeg håper at disse to partiene klarer å holde MDG, Rødt og SV godt i tøylene slik at det ikke blir full galopp mot luftslottet tuftet på store ord, drømmer, tvangsreguleringer av levemønster, nye skatter og avgifter. Ja, jeg vet at alle partier må gi og ta i forhandlingene som pågår – men nå er det er en kamp om kraftige virkemidler og ideologi fra partiene lengst til venstre.

Ifølge MDG pågår det rovdrift på både mennesker og miljø, og Rødt påstår at vi må få en brodd mot kapitalismens herjinger. Med såpass alvorlige påstander håper jeg at vi kan få en klarhet i hva og hvem som herjer på denne måten i Holmestrand. Som du ser kan man fort risikere å bli stemplet som fornekter, individualist og kanskje til og med velferdsprofitør om man ikke står på den rette siden, rent ideologisk.

Til eksempel vil ytre venstre også tvangsregulere hva som serveres i kommunens virksomheter, ja, du skal nå få kjøttfrie dager i Holmestrand om du vil det eller ikke, partiledelsen vet selvsagt best om ditt kosthold, dette har partiledelsen sikkert funnet ut i byens storstue (framtidige Biorama). Kjøttfrie dager går sikkert rett i hjertet på den gjennomsnittlige SP-velgeren, for da slipper de å bruke så mye tid på kjøttproduksjonen. Men, hvis du skulle bli brått fysen på kjøttkaker til middag så bør du ikke kjøre til Holmestrand sentrum, for der skal antall parkeringsplasser reduseres – du skal helst sykle på de nye sykkelstiene, for du skal ikke kjøre bil – dette burde du ærlig talt vite! Er du ekstra samvittighetsfull kan du sikkert jogge ned med bestefars resirkulerte joggesko, dette er best for miljøet – i tillegg sparer vi skobutikken for unødvendig innkjøp og klimagassutslipp.

Når jeg tenker meg om burde vi kanskje unngå å dra til byen i det hele tatt slik at det blir plass til pendlerne som nå skal bli stimulert til å jobbe i byen, samt oppbyggingen av det sosiale entreprenørskapet som skal løfte oss inn i framtiden – jeg er spent på å få høre mer om dette, men det lukter subsidier og lite avkastning tilbake til samfunnet.

Vi bor i et vakkert vinterland. De fleste av oss liker å holde seg varm i de kalde vintermånedene, men dessverre er noen av oss så frekk at vi fortsatt fyrer med ved og olje for moroskyld, i tillegg har noen fortsatt ikke byttet til sparedusj – men fortvil ikke, vi skal vi bli en nullutslippskommune innen 5 år! Du tenker kanskje at dette ikke er mulig, slapp helt av, dette løser vi ved å innføre FNs klimakrav i alle av kommunens funksjoner. På denne måten får vi en kjapp og effektiv drift av kommunen, samt at vi får løftet både skatter og avgifter, for noen må følge opp disse tiltakene. Men, det blir garantert «ris» før «gulrot», selv for oss som allerede tenker på miljøet. Se på meg, jeg vet jo ikke bedre, jeg kjører jo bil kun for moroskyld.

Vi skal også installere utstyr som sol, vindmøller, bio- og jordvarme – dette er gratis (subsidier). Fritt for å plassere de nye vindmøllene langs fjellkanten slik at vi kan blåse alle måkene bort til Moss. NB: Får ikke håpe at noen av disse nye grønne næringene går med overskudd, for det er ikke i henhold til partiprogrammene (vi skal ikke ha velferdsprofitører som herjer med miljøet). Ta bare en titt på «korstoget» mot kapitalismen og de frie markedskreftene, og nåde de som er så frekk at de tjener mest. Ideelt sett bør vi alle ha tilsvarende lønn, da dette visstnok bidrar til økt engasjement i samfunnet. Velferdsprofitørene skal stoppes (private barnehager), da disse er så frekk at de går med overskudd. Om både foreldre og barn er fornøyd er ikke så viktig – det er staten som skal drive disse institusjonene - se bare til Oslo.

Men fortvil ikke, vi har en kortsiktig bonus på lur, for det er stor sannsynlighet for at vi nå skal få inn mange nye friske skattekroner til skattekisten vår. Innbyggerne og næringslivet sitter helt klart inne med for mye cash som de egentlig ikke har bruk for. Disse kronene fisker vi elegant inn ved å innføre eiendomsskatt på verk, bruk og eiendom samt økt beskatning på overklassen i byen. Hvis du protesterer mot en økning vil du ofte bli stemplet som en individualist som bare tenker på deg selv (nei, vi kan ikke redusere kostnader på andre områder. Det enklest er å øke skattetrykket). Men pust med magen, vi skal ikke sløse med disse pengene. Vi skal blant annet spare inn noen kroner ved å la dyktige medarbeidere forsvinne til andre selskaper uten en kamp - det viktigste er tross alt at medarbeiderne i kommunen ikke er lønnsledere, for kompetanse er oppskrytt.

På tampen vil jeg komme med et tjuvtips: Innfør høyest mulig bompengetakst på den eksisterende veien inn til Kleivan for å få bort bilene – ingen biler – ingen ny vei ned til Sjøskogen – penger og miljø spart!

Jeg ser ikke lyst på forhandlingene som venter, jeg ser rødt, veldig rødt, men jeg står likevel fjellstøtt bak både valgresultatet og demokratiet. Derfor vil jeg ønske SP og AP lykke til med forhandlingene som venter, hold god kontroll på trioen som nevnt over – husk at alt løses ikke med økte skatter, reguleringer og skremselspropaganda – selv om noen får tenning av dette. Gi tillitt – få tillit.

Lykke til!

Artikkeltags