Snø og is som lokker

Tiår etter tiår: Speakertjenesten på Hvitstein styres også i år av Per Olav Johannessen. Foto: Pål Nordby

Tiår etter tiår: Speakertjenesten på Hvitstein styres også i år av Per Olav Johannessen. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder

DEL

MeningerEndelig litt stabilitet i antall kuldegrader samtidig som det ligger snø på bakken. Det gir voksne frivillige ildsjeler troen tilbake på vinteren, og unger som har lyst til gjøre tradisjonelle vinteraktiviteter gjør nettopp det. Så langt i januar har arrangementene og tilbudene stått i kø, og anleggene ligger der med god såle i bunn, oppkjørte løyper og preparert is. Det er bare å ta for seg med ski og skøyter.

Breimyrspretten, Hofrennet, skiskole, poengløp og poenglangrenn. Plutselig er det silkeføre overalt, og da er også ungene der med skøyter, ski og akebrett. En og annen voksen med sparkstøtting har også vært å se etter nyttår.

Riktignok har ikke snø og is-tilbudene overalt like stor deltakelse som før, men så er da også spekteret av aktivitetstilbud større enn noen gang. Som Tom Iversen med stoppeklokka på Hvitstein stadion sa på tirsdag: – Er forholdene stabile, så ser vi at isen blir brukt, også utenom de kveldene det er poengløp eller andre organiserte aktiviteter. Og etter flere år med veldig varierende vintre er det å håpe at årets kan bli nettopp den stabiliteten som må til for å se framskritt i rekruttering og interesse. På kort sikt forteller yr oss at det er blå grader de neste par ukene. For når det først er vinter kan den være kald med nok snø til at vi kan få tilbake litt av den følelsen at vi er født med ski på beina.

Artikkeltags