Slik kan det nye Uni-kvartalet bli

Av , og
Artikkelen er over 1 år gammel

Vinnerforslaget ble presentert på biblioteket onsdag.

DEL

HOLMESTRAND: På et møte i biblioteket onsdag kveld, presenterte Holmestrand Utvikling skissene for hvordan det nye Uni-kvartalet kan komme til å se ut. Av i alt fire deltakere i skissekonkurransen, valgte Holmestrand Utvikling å gå videre med forslaget til arkitektfirmaet Asplan Viak.

Se flere bilder av skissene i bildeserien i toppen av saken!

Heite Holmestrand

- Den fantastiske nye jernbanestasjonen gjør at Holmestrand er et av de aller hotteste stedene i landet for boligutvikling nå, sa arkitekt Per Ove Djønne fra Asplan Viak AS som presenterte sitt prosjekt.

- Disse nye leilighetene kommer i stor grad til å gå til innflyttere som ser på Holmestrand som et idyllisk sted å bo, fortsatte han.

Grønne kvaliteter

For arkitektene i Asplan Viak AS har det vært viktig at kvartalet skal ha rikelig med grøntareal.

- Vi skal gjenvinne hver kvadratmeter i byggene som grøntareal, forklarer han.

Det er lagt opp til omfattende grøntarealer mellom de tre boligbyggene.

- Grønne fellesrom skaper kundegrunnlag for næringslokalene i 1. etasje, det skaper folkeliv og en sosial trygghet, forklarte Djønne.

(Saken fortsetter under bildet)

Øistein Hjelmtvedt presenterer de nye planene.

Øistein Hjelmtvedt presenterer de nye planene. Foto:

LES OGSÅ: Nå står dette kvartalet for tur

Dette skriver blant annet Holmestrand utvikling på egne facebooksider:

– Vi har avholdt en begrenset arkitektkonkurranse og Asplan Viak sine arkitekter er valgt ut som samarbeidspartnere i utviklingen av prosjektet. Deres forslag på løsninger er svært gode med tanke på videre byutvikling og det å gjøre Holmestrand sentrum attraktivt, sier Øistein Hjelmtvedt fra Holmestrand Utvikling AS.

Arkitektur og løsninger gjør at lys, luft og utsikt blir optimalt. Det å gå noe opp i høyden med smale bygg kontra å bygge kompakt og lavt bidrar også til lysere gatemiljø. Vi er opptatt av å kunne utvikle et prosjekt som er så attraktivt at vi klarer å tiltrekke oss nye mennesker som ønsker å flytte til Holmestrand sentrum. Da er solforhold og utsikt helt sentralt.

Illustrasjonene viser prosjektet i tidlig fase og endelig utførelse kan bli endret i forhold til dette. Hovedgrepet skal imidlertid bygges opp rundt dette konseptet, skriver de.

Salgsstart i juni 2018

Gangen videre nå blir 1. gangs behandling i politisk utvalg 22. november i år. Så går saken videre til 2. gangs behandling og vedtatt plan i april 2018.

Etter det kommer en rammesøknad i mai 2018, før man regner med å begynne salget av leilighetene i juni 2018.

Marit Maurstad var en av innbyggerne som hadde møtt opp. Hun likte det hun så.

Marit Maurstad var en av innbyggerne som hadde møtt opp. Hun likte det hun så. Foto:

Arkitekt Per Ove Djønne var også på møtet.

Arkitekt Per Ove Djønne var også på møtet. Foto:

Artikkeltags