Holmestrand Hagl støtter barn på Madagaskar

Jevnlige treninger er et mål:  Eline R. Hansen i organisasjonen Save our youth håper å få til jevnlige treninger for barna med spillere fra Antsirabe Basket-Ball Association (ABBA). Foto: Toky Ar

Jevnlige treninger er et mål: Eline R. Hansen i organisasjonen Save our youth håper å få til jevnlige treninger for barna med spillere fra Antsirabe Basket-Ball Association (ABBA). Foto: Toky Ar

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Holmestrand Hagl samarbeider med Save the Youth om å legge til rette for muligheter til basketball på Madagaskar.

DEL

Innsendt: HOLMESTRAND: Foreningen Basketball i Holmestrand, som laget Holmestrand Hagl er en del av, ønsker å samle inn midler til å supplere den gassiske organisasjonen Save the Youth, med basketballer og annet utstyr til deres senter i Antsirabe på Madagaskar.

Med Hagl på brystet

Første leveranse fra Hagl har allerede blitt tatt i bruk av gatebarna: Hagl-trøyer, som fungerer som drakter, og et knippe basketballer.

– Det varmer hjertet å se at unga snur skjortene, så de store ryggtrykka kommer på brøstet. Som vi kan se av bildene, er barna mindre i størrelse enn vi forventet. Nå samler vi inn penger til noen gjevere drakter, i riktigere størrelser, humrer styreleder i Holmestrand Basketball, Ole Christian Herup Juvet.

Han forteller at foreningen nå utforsker muligheter for å samle inn penger, og at det er ønskelig med faste bidrag til basketsatsingen på Madagaskar.

Godt mottatt

Forsendelsen fra Holmestrand ble godt mottatt av barna.

– Basketball er en stor favoritt blant barna, og støtten fra Holmestrand Hagl har inspirert oss videre. Vi har lenge tenkt på å inkludere sportsaktiviteter i arbeidet vårt. Barna er glade i sport, og vi ser hvor stor helseeffekt det har for dem, og hvordan det påvirker hverdagen deres på en positiv måte, forteller Eline R. Hansen på vegne av Save the youth.

Hansen bor i Antsirabe, Madagaskers tredje største by. Hun er utdannet fiolinlærer/fiolinist ved Griegakademiet i Bergen og er nå engasjert i arbeidet med å bygge opp en musikkskole for fattige barn i Antsirabe.

LES Lykkje Idunn vant sitt første travløp. Deleier Tone Næss jubler 

Gode løsninger

I tillegg til musikkarbeidet samarbeider hun med den gassiske organisasjonen Save the youth.

– Vi jobber for å finne helhetlige og gode løsninger for gatebarn og fattige barn i Antsirabe. Per mars 2019 har vi hjulpet 15 barn tilbake til skolen, vi gir 40 barn lunsj hver dag, og finner løsninger for klær, sko og personlig hygiene for barna; mange av dem har ikke tilgang på vann der de bor. Vi forsøker også å finne arbeid til barnas foreldre, slik at familiene kan bli økonomisk selvstendige, forteller Hansen.

Hun ønsker blant annet å få på plass jevnlige treninger med spillere fra Antsirabe Basket-Ball Association (ABBA).

LES Marius (15) klar for Norgesdebut i rallycross 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken