Da Lise så at familiens gamle hytte var til salgs, måtte hun bare kjøpe. Koste hva det koste ville ...

FIRE GENERASJONER: Denne husmansstua lå ute for salg. Foruten en fem-års periode med annen eier, har huset gåt ti arv over fire generasjoner.

FIRE GENERASJONER: Denne husmansstua lå ute for salg. Foruten en fem-års periode med annen eier, har huset gåt ti arv over fire generasjoner. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I 2011 solgte familien hytta. Nå har Lise kjøpt eiendommen tilbake - for 350.000 kroner over takst.

DEL

(Tønsbergs Blad) Hun hadde i utgangspunktet sett seg ut en tomt i Østfold hvor familien skulle bygge hytte, men da en 56 kvadratmeter stor, rød husmannsplass ble lagt ut på finn.no kjente Lise Helen Weidemann på nostalgien.

– Husmannsplassen tilhørte opprinnelig foreldrene mine og to generasjoner før det. Jeg har utallige barneminner herfra, forteller Weidemann.

Etter at Weidemanns far ble syk, var det usikkert hva som ville skje med fritidsboligen. Det var faren som tidligere tok seg av det praktiske arbeidet på huset, og familien var redd for at huset bare ville bli stående uten at noen tok seg av det.

I 2011 ble eiendommen i Hof solgt for 225.000 kr.

I flere år har det vært stille rundt eiendommen, men forrige uke dukket den opp igjen da de daværende eierne vurdert å selge eiendommen for 800.000 kr.

– Jeg var på finn.no og kom tilfeldigvis over annonsen der den gamle husmannsplassen var til salgs. Jeg skjønte med en gang at dette var noe jeg måtte prioritere over de andre hytteplanene, forteller Weidemann.

STOR TOMT: Det som opprinnelig har vært et beite, har blitt brukt til hest i senere tid. Tomten er på litt over ett mål, og med frodig skog på alle sider forblir eiendommen «hytta i skogen».

STOR TOMT: Det som opprinnelig har vært et beite, har blitt brukt til hest i senere tid. Tomten er på litt over ett mål, og med frodig skog på alle sider forblir eiendommen «hytta i skogen». Foto:

SE OGSÅ: Odd-Erik gravde ned strømledningen utenfor huset, fordi han mener han ble syk. Nå krever han at kommunen betaler(+)

SE OGSÅ:  Jarle får det som han vil: – Nå må kommunen innrette seg (+)

Enorm interesse

Interessen for husmannsplassen var ikke Weidemann alene om, og i forkant av visningen mottok husselgerne mange henvendelser.

– Tilbakemeldingene har vært overveldende, forteller den tidligere eieren over telefon. Folk har ringt, sendt eposter og meldinger i dagevis.

På selve visningsdagen kom folk fra fjern og nær for å kikke på eiendommen.

– Det var helt sykt. Jeg har aldri sett så mange folk komme på visning noen gang, forteller Weidemann, som allerede da skjønte at hun kom til å få hard konkurranse.

– Folk begynte å by mens vi var på visning, og jeg tenkte at dette huset måtte jeg bare ha. Jeg ga meg ikke, forteller Weidemann, som måtte ut med 1.150.000 kr for å kjøpe huset tilbake.

SE OGSÅ: Jarle får det som han vil: – Nå må kommunen innrette seg (+)

Holdt det hemmelig

Ifølge Weidemann var planen hele tiden å holde eiendomskjøpet hemmelig for så å overraske foreldrene med at hytta igjen tilhørte familien.

Slik gikk det ikke, og slik Weidemann forteller det, tok entusiasmen overhånd.

– Jeg klarte ikke å vente med å fortelle det, jeg ble så glad. Nå har vi hytta i skogen igjen, kan du tenke deg, utbryter hun.

Hun forteller at foreldrene ble både rørte og glade da de fikk beskjeden om at datteren hadde en god nyhet å dele.

– Jeg trodde linjen ble brutt, det ble først helt stille. De ble veldig glade og takknemlige, forteller Weidemann.

SE OGSÅ: Disse byggeplanene får naboene til å se rødt: – Det vil ikke være ålreit å bli boende her mer (+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken