Varsel for Sundbyfoss: – Kok vannet!

Ikke drikk! Innbyggerne i Sundbyfoss må belage seg på å koke vannet en stund fremover til man vet hva kilden er, og hva man skal gjøre med problemet.foto: Jarl Rehn-Erichsen

Ikke drikk! Innbyggerne i Sundbyfoss må belage seg på å koke vannet en stund fremover til man vet hva kilden er, og hva man skal gjøre med problemet.foto: Jarl Rehn-Erichsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Innbyggerne i Sundbyfoss har kokt vannet i flere dager og må nok belage seg på og koke i en stund til. – Det er mulig at bassenget i vanntårnet må renses.

DEL

Sundbyfoss: Hof kommune har sendt ut kokevarsel for vann til husstander i området Sundbyfoss.

De som er berørt har mottatt varsel på telefon gjennom kommunens varslingssystem. I morgen vil det bli tatt oppfølgingsprøver i området.

Kokevarselet gjelder til ny beskjed blir gitt.

Varslet per telefon

– Det er funnet avvik på vannprøve tatt ut i området, og for sikkerhetsskyld ber vi derfor berørte beboere om å koke vannet, sier VA-ingeniør Bjørn Ramberg i Holmestrand kommune.

– Vi avventer svar på prøver som skal komme i dag. Vi vet ikke om problemene skyldes vanntårnet eller vannledningen, forklarer han.

Koliforme bakterier

– Hvorfor har man sendt ut et kokevarsel?

– Det er funnet for høye verdier av koliforme bakterier i vannet. De var ikke dramatisk høye, men vi ønsker å ha en føre var holdning til dette og sendte derfor ut et kokevarsel, forklarer han.

Vil vare en stund

Det ser ikke ut til at det er noen raskt løsning på problemet.

Innbyggerne i Sundbyfoss må nok belage seg på å ha et noe tungvint vannforbruk i tiden fremover. Man vet ikke nå om forurensningen kommer fra bassenget eller vannledningen. Er det bassenget bakteriene stammer ifra så må det renses.

– Jeg har forståelse for at det er tungvint å måtte koke vannet, men vi kan ikke per nå si noe om når vannet blir friskmeldt, sier han.

Følg råd

– Vi ber berørte abonnenter følge rådene til Folkehelseinstituttet om hva du bør gjøre når du får et kokevarsel, skriver teknisk etat i sitt varsel til innbyggerne.

De rådene finner du på Folkehelseinstituttets nettside.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken