Endelig bygging i Prestegårdshagen vedtatt

Skisse over byggefeltet.

Skisse over byggefeltet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg er så glad! sier ordfører Mette Måge Olsen.

DEL

I over 15 år har ulike forsøk på å bygge ut Prestegårdshagen i Hof mislykkes. Men nå ser det endelig ut til at det skal gå i boks. Utbygger Prestegårdshagen AS, med eierselskapene Clemens Eiendom AS, Vivaldi Eiendom AS samt noen mindre minoritetsaksjonærer har besluttet å iverksette utbygging.

Jublende ordfører

Direkte fra Arbeiderpartiets landsmøte legger Hof-ordfører Mette Måge Olsen ut en melding på sine Facebook-sider om at siste styrevedtak nå er fattet, og at utbygging av Prestegårdshagen starter i juni 2017.

– Nå kan vi glede oss! Jeg er så glad! skriver hun.

På telefon noen timer senere utdyper hun:

– Jeg gikk til valg på å få flere til bygda. Hof har all infrastruktur som skal til og vi har god plass og kapasitet i våre kommunale tjenester, sier hun.

Olsen håper på at mange vil oppdage hvor sentralt Hof egentlig er.

Sentrale Hof

– Setter du en passer i Hof på kartet og stiller den på 1,5 time, vil man se at det er overraskende mange som bor i områdene rundt Hof. Tar man bilen til Sande, er det bare en times togtur til Oslo, sier hun.

Ordføreren håper mange vil finne de nye boligene attraktive.

– Her kan man få realisert boligdrømmen sin tilvarende hva en toroms vil koste i Oslo. Markedsføringen vil nok derfor rette seg mot Oslo-regionen og Drammens-området, sier hun.

Hun innrømmer likevel at Hof har en utfordring i markedsføringen:

– Ja, det blir en utfordring å fortelle hvor sentralt Hof er, men derfor er jeg svært glad for at vi har med oss så gode aktører som blant annet Clemens Eiendom. De kommer til å ha en god kommunikasjonsstrategi rundt dette, sier hun.

Lang prosess

Den 227 mål store Prestegårdshagen ble regulert til å romme 233 boliger allerede i 2008. Siden har flere forsøk fra ulike selskaper på å bygge ut kjempefeltet strandet på grunn av mangel på finansiering. I 2015 gikk så Opplysningsvesenets fond gjennom datterselskapet Clemens Eiendom AS inn på eiersiden i selskapet Prestegårdshagen AS for å bidra til utvikling av eiendommen.

Tidligere i år, nærmere bestemt i januar, ble det vedtatt en utbyggingsavtale mellom Prestegårdshagen AS og Hof kommune, og nå har altså eierselskapene bak Prestegårdshagen AS vedtatt å faktisk sette spaden i jorden.

LES OGSÅ:

Slik kan det bli i Prestegårdshagen
– Jeg har aldri lovet noe beløp
Nye forhandlinger om Prestegårdshagen: Lot seg ikke presse

– Spennende

– Vi hadde styremøte i Prestegårdshagen AS i dag, og da ble dette vedtatt, sier Roar Otto Andersen hos Clemens Eiendom.

– Dette er spennende, sier han, og forteller at det meste nå er på plass med tanke på finansiering og andre ting som må på plass.

Første byggetrinn består av 93 enheter med både eneboliger, rekkehus, tomannsboliger og noen andre enheter.

Salgsstart i høst

Andersen regner med at de første enhetene vil komme for salg i september i år, og at de første boligene vil være innflyttingsklare i 2018.

Det at utbyggingen starter så raskt, gleder ordføreren.

– Dette prosjektet får betydning for handel og næringsutvikling det er viktig at vi får stor tilflytting til kommunen. Vi har ventet lenge på dette, nå gleder jeg meg veldig, sier ordfører Mette Måge Olsen.

Artikkeltags