Dette løpet er mye mer populært enn i fjor

Tom Arne Akerholt: – Jeg er veldig fornøyd, dette ser lyst ut for fremtiden til Hof Toppers, sier han. (Arkivfoto)

Tom Arne Akerholt: – Jeg er veldig fornøyd, dette ser lyst ut for fremtiden til Hof Toppers, sier han. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette lover veldig bra, sier Tom Arne Akerholt, leder for Hof Toppers da han ser tallene for deltakerlistene hittil i år.

DEL

HOF: I skrivende stund har 175 meldt seg på til Hof Toppers. På samme tidspunkt i fjor var de 78 påmeldte. Etter fjoråret innrømmer Akerholt at de vurderte om de skulle fortsette ettersom det de siste tre årene har vært svært lite deltakere. 

– Men vi bestemte oss for å gi Hof Toppers minst to sjanser til fram mot vårt tiårsjubileum neste år. Målet var å øke deltakelsen, og nå ser det lovende ut, sier han.

Også flere sponsorer skal nå være på plassa.

Kjendiser i løypa

Det er mange nye trekkplaster i år. Blant annet arrangeres Løke Challenge av Frank Løke selv, som er et duatlon med tre topper, et alternativ som er laget for at alle skal kunne delta.

– Dette er et løp for «mannen i gata», ikke bare de som er best trent. Det handler ikke om å vinne, men om å være med, sier Frank Løke.

Den tidligere håndballstjerna forteller at løypa er lagt opp for å være en fin tur i flotte områder, uansett om man vil gå eller løpe. Enten man er topptrent eller ønsker å prøve noe nytt. Han presiserer at det viktigste er å ha det gøy og kan også avsløre at deltakerne kommer til å møte mange kjendiser i løypa.

– Jeg har invitert flere kjendiser, blant annet kommer skiløperen Martine Ek Hagen og Maiken Wahlstrøm Nilssen fra Farmen. Fremover kommer det til å bli sluppet flere navn.

Løke Challenge: Håndballspilleren Frank Løke har vært med på mange løp, men gleden og engasjementet for Hof Toppers er stor.

Løke Challenge: Håndballspilleren Frank Løke har vært med på mange løp, men gleden og engasjementet for Hof Toppers er stor. Foto:

Støtter Kreftforeningen

Løke ønsker samtidig å støtte en lokal sak som berører mange familier.

– 100 kroner per deltaker går uavkortet til Kreftforeningen, forteller han.

I tillegg blir det holdt bankett på kvelden med musikk, god mat og auksjoner til inntekt for Kreftforeningen.

– Jeg kan ende sist!

I tillegg kommer Løke til å få et handikap for hver deltaker som blir med på utfordringen. Hittil er det 45 deltakere. Det betyr 45 handikap under Løke Challenge, men Løke håper det blir enda flere deltakere.

– Jo flere som deltar, jo verre får jeg det. Så det kan bli gøy, jeg kan risikere å komme på sisteplass, sier han og ler.

Løpet er fordelt på etapper med 27 kilometer på sykkel og 6 kilometer løping. Løke håper mange tør å ta skrittet over dørstokkmila og ta det som en tur.

– Kom for å ha det gøy, kom for å se på, for å heie og ikke minst: Kom for å støtte en god sak, sier Løke.

Årlig begivenhet

Akerholt håper enda fler melder seg på Løke Challenge. Håpet er at det kan bli en årlig begivenhet. Løke var selv med i fjor da han løp det lengste løpet og kom på andre plass.

– Etter løpet snakket jeg med Akerholt. Da begynte ideen om Løke Challenge å ta form. Jeg håper og tror at det gir mersmak, avslutter han.

Dersom en vil ha mer utfordringer, arrangerer Hof Toppers også de tradisjonsrike løypene med fem og ti topper. I tillegg vil det være et større marked enn tidligere med mange som stiller ut boder hele dagen.

– Men vi mangler fortsatt sju vakter, sier Akerholt.

Artikkeltags