HOF: Statistikken for boklån ved Hof fengsel for 2016 viser- ikke uventet kanskje- at krimsjangeren står sterkt i bevisstheten blant de innsatte.

Eks-torpedo

Fullt så ventet er det kanskje ikke at det er en kriminalfortelling fra virkeligheten som topper utlånslista.

”Badboy”, skrevet av Jørn Lier Horst, er en fortelling om eks-torpedoen Trond Einar Frednes fra Larvik. Den ble lånt ut 27 ganger ved Hof fengsel i fjor.

Bildeserie

Ta en titt i Hof fengsel:

SE BILDESERIE:

Forfatteren selv synes det er lite overraskende at han er populær i fengselet.

   – Det er nok i flere fengsler enn Hof at den boka er populær, sier Horst, som ikke ser noe negativt i at boka fenger blant kriminelle.

   – Boka handler om veien inn i kriminaliteten for Frednes, men også om hvordan han fant veien ut. Frednes har greid å komme seg varig ut av det miljøet han var en del av, forteller Horst.

   Frednes har ifølge Lier Horst også sluppet unna represalier fra sitt gamle miljø etter at han blottla det i boka.

LES OGSÅ: – Hof fengsel skal være trygt

”Blodig brorskap”

Per Asle Rustads dokumentarberetning ”Blodig brorskap- på innsiden av Oslos gjenger” var nest mest populær ved Hof fengsel i fjor.

   Den ble lånt ut 23 ganger.

Boka skal være et hyllningskvad til Eirik Jensen, som ledet Oslo-politiets kamp mot gjengkriminalitet i flere år.

   Da er det kanskje bare rett og rimelig at nevnte Jensens bok ”På innsiden” er å finne på 3. plass på lista. Den ble lånt ut 22 ganger. Jensen har fått mye presseomtale i den seinere tid, i forbindelse med sin rettssak.

LES OGSÅ: Fra flyplassjef til Hof fengsel

LES OGSÅ: Innsatte var døden nær i Hof fengsel: Reddet fra dødelig GHB-overdose

Veien ut

På de seks neste plassene på lista finner vi fem Jo Nesbø-romaner. Flaggermusmannen og Blod på snø, Politi, Snømannen og Mere blod.    Jo Nesbø er blant vår tids aller mest solgte- kriminalroman-forfattere.

 Inn blant alle Nesbø-romanene blander nok en krim-dokumentar seg: ”Utsi- veien ut av det kriminelle nettverket” av Susanne Hætta.