Løp og kjøp, skrev Jarlsberg da Statsbygg kunne legge ut prospektet med 18 bygninger med blant annet et administrasjonsbygg, storkjøkken, verksteder, lager, forlegninger, skolebygg og gymsal. Og en sandvolleyballbane, som fengselet jobbet i tre år med å etablere.

Totalt en eiendom på over 33 mål, og da prisantydningen på 13,9 millioner kroner ble kjent, mente de fleste at dette var en relativt billig pris for så mye, selv om det må tas med i betraktningen at fengselet er ei festetomt, og at det er i Hof.

Men det har tydeligvis vært opphørssalg i Statsbygg, for drøye to måneder etter at det gamle fengselet ble lagt ut for salg, er tidligere Hof fengsel nå solgt for 5,5 millioner kroner.

LES Nå er fengselet solgt – til langt under det eieren så for seg skulle bli prisen

Hallo? Ja, du hørte og leste riktig: 5,5 millioner kroner! Omtrent det samme som det koster å anlegge et buss-stopp.

Kjøperen gliser bredt hele veien til banken, for etter en verdivurdering på 13,9 millioner kroner, har kjøperen sikret seg stor tomt og 18 bygg til en røverpris.

Sannsynligvis har det ikke stått så mange og banket på døra som meglere alltid sier at det gjør, og dermed kunne prisen presses kraftig ned.

En pris som står i kraftig kontrast til det som foregår i krysset ved Stuabrua bare noen kilometer lengre nord. Her ruller millionene for ei branntomt med dårligere beliggenhet, som skal huse seks omsorgsboliger.

Og nå blir det spennende å høre hvilke planer det er for hva fengselet kan brukes til framover.

LES Hof fengsel: Verdsatt til 13,9 millioner kroner