Holmestrand: Butikkjeden Dags Marked AS slet med underskudd i flere år. I 2018/2019 tok kjeden Dags Marked kraftige grep for å snu situasjonen. Ved utgangen av 2019 hadde kjeden lagt ned alle sine butikker utenfor Vestfold.

Daglig leder i Dags Marked AS, Arve Dag Hanssen, opplyser at grepene har gitt positive resultater for kjeden i 2020 og 2021. Allikevel har butikken i Holmestrand kommet til veis ende.


Ikke forlenget leiekontrakt

På spørsmål om bakgrunner for nedleggelsen svarer Hanssen, at huseier ønsker å bruke lokalene selv.

– Egentlig løper leiekontrakten frem til 2024, men da det åpnet opp for å gå ut av den nå grep vi muligheten, forklarer han. Som for så mange andre butikkjeder har de siste årene vært tøffe i denne bransjen. Korona-pandemien har satt oss tilbake et godt stykke. Alle butikkene våre må nå jobbe seg opp igjen til 2019-nivå, noe som er en prosess som krever en del tid, forklarer Hanssen.

– I og med at vi vet at vi uansett ikke får forlengelse av avtalen, og må ut av lokalene allerede i 2024, så vi det som ugunstig å jobbe opp butikken når vi har så kort tid igjen, sier han videre.

Bjørn Øyvind Nymoen, aksjonær i Ringveien 3 Holmestrand AS, bekrefter at ny virksomhet er på vei inn når Dags Marked overleverer nøklene.

LES OGSÅ: Lea har vært med på å sette ny lese-rekord

Gjenoppstår?

– Vi i Dags Marked AS synes det er veldig synd at butikken i Holmestrand legges ned, og skulle gjerne fortsatt driften, sier Hanssen, Derfor har vi vært på utkikk etter nye lokaler i Holmestrand en stund, men dessverre har det ikke kommet noe som har passet for oss. Åpner det seg en mulighet, så vil vi vurdere om vi etablerer oss her igjen.

Butikken på Kleivbrottet holder åpent ut andre uken i august, før dørene stenges for godt. Kjeden står da igjen med avdelinger i Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik.