Gå til sidens hovedinnhold

Hillestad inn på «tinget»

To kunne juble, to må slikke sårene. Selv om valgkampen har vært like lang og tøff for alle fire «våre» stortingskandidater, blir det stor forskjell på hverdagen fra å være lokalpolitiker til stortingsrepresentant.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter stemmedramaet mellom «våre» stortingskandidater, kunne to juble og to deppe.

Alle gode ting var tre for Kathrine Kleveland, som kunne la seiersropet gjalle utover Hillestadvannet, mens det kanskje kom noen tårer i Eidsfoss.

LES – Mer motivert enn noen gang: Men ingen stortingsrekord for Camilla (21 + tre dager)

Kampen om utjevningsmandatet fra Vestfold ble for tøff for Rødts Maren Njøs Kurdøl mot SVs Grete Wold.

Det ble heller ikke den rekorden, med tre dager, som hadde gitt stortingsplass for Camilla Marie Brekke (Ap). Fortsatt er rekorden fra 1989 Trond Jensrud sin, som den yngste politikeren på Stortinget med 21 år og ti dager.

Men det var en stund nære. For en ukes tid siden var Camilla i det gode selskap, men det ble en liten sprekk mot slutten.

LES Rødt-Maren tapte kampen mot SV: - Jeg er litt lei meg nå

Valgseieren var det aldri noen tvil om. Allerede klokken 21.00 mandag, da forhåndsstemmene ble presentert, var det egentlig bare snakk om hvor stor den rødgrønne maktdemonstrasjonen skulle bli. Erna var raskt ute og meldte at nå må det et mirakel til. Som hun vel egentlig visste, noe sånt skjedde ikke.

Mest spenning utover kvelden og tidlig natt ble det i tillegg til kampen mellom «våre» politikere, kampen mot sperregrensen. Fire levde farlig. To greide å kare seg over, Venstre og Rødt. Verre gikk det med KrF og MdG, som hadde høye ambisjoner, men som ikke klarte å innfri når det gjaldt som mest.

Jarlsberg gratulerer Kathrine Kleveland og Grete Wold med hver sin taburett, og ser med spenning fram mot hva det kan bety av politisk drahjelp for Vestfold og Holmestrand.

LES Nybakt stortings-representant Kathrine: – Er ydmyk, spent og glad

Kommentarer til denne saken