Holmestrand/Hjørring: Lag fra 45 nasjoner, ca 1000 lag og 20 000 spillere deltok i Dana Cup siste uken i juli. Fra Holmestrand IF Fotballstilte Gutter 14 i Hjørring for å spille på dansk gress.

Strålende i innledende runde

Første motstander for HIF-laget var finske BK 46. Der dro laget fra Holmestrand i land en 2-0 seier. I de to neste kampene i gruppespillet gikk laget også seirende av banen. Med 3 - 0 over Austrått IL 2 og 2- 0 mot Bjarg IL ble det plass på tabelltoppen for fjortenåringene før sluttspillet skulle i gang.

– I og med at vi vant alle kampene i gruppespillet gikk vi rett til sekstendelsfinale i A-sluttspillet, forteller trener Kjetil Haugen.

LES OGSÅ: Gullhaug-gutter fikk prøve seg i Dana cup

Nervepirrende exit

Der møtte laget Nøtterøy. Kampen skulle bli skjebnesvanger for HIF-spillerne. Ved fulltid sto det uavgjort på måltavla. Kampen måtte derfor avgjøres på straffekonk.

Der gikk det dessverre ikke HIF sin vei, og dermed var Dana Cup-eventyret over for denne gang.

– Det var veldig synd, men en morsom erfaring å ta med seg videre, sier Kjetil.

En vellykket uke

Gjennom uka i Danmark var laget innkvartert i eget klasserom, som seg hør og bør når man er på cup.

– Også utenfor banen var det god stemning hele veien. Vi klarte bragden å bo sammen 19 personer på et ganske lite klasserom, og faktisk tror jeg de fleste har med seg alle tingene sine hjem igjen også., oppsummerer Kjetil med et smil.