Holmestrand: Det var om kvelden 1. mai i år at 22-åringen ble stoppet på E18 ved Bringåkertunnelen, etter at bilen han kjørte ble målt til 135 kilometer i timen i 100-sonen.

Da mannen møtte i Vestfold Tingrett nylig, erklærte han seg ikke skyldig.

Han forklarte at han hadde satt cruisekontrollen på 110 km/t, at han ikke kjørte fortere enn dette og hevdet at det må ha blitt gjort en feil, enten ved at politiet har sett på feil bil eller at det er skrivefeil eller feil på noen annen måte.

Godt egnet for kontroll

Retten ser derimot helt bort fra muligheten for at bilen kan ha blitt forvekslet med en annen bil.

De viser til politiets forklaring om at stedet der fartsmålingen ble gjort, er godt egnet for kontroll da det er godt opplyst og over en lang strekning.

Politibetjenten som betjente måleapparatet, sier han så alle bilene som kom. Laseren og kikkerten som brukes til å se registreringsnummeret var ifølge ham stilt inn på samme område, slik at det ikke var tvil om at det var samme bil som ble målt som han så i kikkertsiktet.

Han forklarte også at han fikk fem målinger på bilen på en strekning på 300 meter, og at det var ikke andre biler som var i veien underveis i målingen.

Standardisert bøtesats

Retten har konkludert med at det er bevist at den tiltalte 22-åringen har forholdt seg slik det er beskrevet i forelegget og at vilkårene for straff er oppfylt.

Straffen er i tråd med standardiserte bøtesatser og praksis. Forelegget lød på en bot på 10.850 kroner, men her er det innbakt en tilståelsesrabatt som 22-åringen nå ikke er tilkjent.

Boten er derfor satt til 13.000 kroner, og mannen må også betale 1.500 kroner i saksomkostninger.