Det er bare fire-fem måneder siden driften for alvor kom i gang ved Asko Oslofjords nye 28.000 kvadratmeter store regionlager i Hanekleiva. Nå reiser allerede en ny fløy seg.

– Opparbeidelse av tomta har pågått en stund, men nå begynner det å bli synlig, bekrefter administrerende direktør Knut-Andreas Kran.

Utvidelsen er noe redusert mot opprinnelige planer, og skal nå bli cirka 5.000 kvadratmeter stor. Det blir noe kontorer, men hovedsakelig er det snakk om en kjøl- og svalhall. Fra før har Asko infrastrukturen på plass for frys- og tørrvarer.

Tar over Bama-selskaper

Det nye behovet for kjøl- og svalhall kommer av at det skal skje en virksomhetsoverdragelse med frukt- og grøntleverandøren Bamas selskaper på Lierstranda og i Vestby.

– Det er det vi bygger for nå, bekrefter Kran. Tanken er å samlokalisere de ulike varegruppene for en mer effektiv transport.

Nå er det full rulle i Asko-bygget i Hanekleiva: – Endelig er vi igang

– Når skal utvidelsen være klar til bruk?

– Vi har et ønskemål og et sluttmål. Det skal stå klart til 31. januar neste år, for det er da overdragelsen finner sted. Men vi håper å bli ferdige litt før, opplyser Kran.

(Saken fortsetter under bildet)


Kan bli ytterligere utvidet

Et ruvende anlegg er dermed i ferd med å bli enda større. Men det betyr ikke at det er slutt for utvidelsesplanene: reguleringsplanen åpner for at eiendommen bebygges med hele 100.000 kvadratmeter næring.

Kran opplyste tidligere i år at han ser for seg å bygge et tilsvarende lagerbygg med automasjon i bakkant, mot åsen opp mot vest.

– Vi må først komme i gang med det vi skal ha nå, og så må vi må se an utviklingen, uttalte Kran da.

Asko kom nettopp i gang – nå vil de utvide: – Blir mer effektivt