– Å slappe av, det er å trene

Vinner: Jeanette J. Vika (37) fra Gullhaug var raskeste kvinne under beinharde Hof Toppers forrige helg. – Så fort negative tanker dukker opp, så smier jeg bare, sier hun. Foto: Privat

Vinner: Jeanette J. Vika (37) fra Gullhaug var raskeste kvinne under beinharde Hof Toppers forrige helg. – Så fort negative tanker dukker opp, så smier jeg bare, sier hun. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Hof-toppers rekordholder Jeanette J. Vika er denne ukas "Navn i nyhetene".

DEL
  • Navn: Jeanette J. Vika
  • Alder: 37
  • Bosted: Gullhaug
  • Stilling: Lærer på Montessoriskolen og lektor i idrettsfag.
  • Aktuell fordi: Satte ny rekord for kvinner i Hof toppers sist helg: 8.30.13 over 75 kilometer, sju topper og 2.400 høydemetre.

Åtte og en halv times blodslit: Hvordan føltes det å komme i mål?

– Det føltes mye bedre i år enn i fjor. Jeg løp med en bedre følelse: Raskere, men mye mindre sliten. Målet mitt i 2016 er nettopp å løpe med en bedre følelse i kroppen og bruke det mentale riktig. I ultraløp er det på en måte hodet du løper med til slutt. Jeg har et mantra: Så fort negative tanker dukker opp, så smiler jeg bare.

– Jeg visste ikke om løyperekorden på forhånd, men det var selvsagt deilig da jeg fikk vite at jeg hadde slått den!

Du og mannen din (Jimmy Vika, journ.anm.) er kjent for å gå løs på ekstreme distanser, men dere har også tre barn og er begge i jobb. Får dere tid til å sove?

– Jeg trener mye mindre løping enn mange andre ultraløpere. Jeg varierer mye og trener en del styrke også, og legger inn treningen i smutthullene jeg finner i kabalen. Derfor sammenligner jeg meg ikke med de andre på startstreken. Men jeg er ikke den som sover lengst. Og treningen går bak familie og jobb – samtidig som jeg vet man presterer bedre i jobb og studier hvis man trener.

Hvilke andre saker engasjerer deg?

– Jeg tar Montessori-studiet nå og er veldig opptatt av kroppsøving i skolen. Jeg vil at barn skal ta med seg erfaringer fra gymtimene som gir dem livslang idrettsglede. Men da er det ikke ultraløp det går i ...

Hva er det beste med hjemstedet ditt?

– Utviklingen vi har i byen nå. Den er jeg stolt av. Og at det ser ut som om flere ildsjeler dukker opp nå enn før.

Hva gjør du når du skal slappe av?

– Løper! Ja, faktisk. Når jeg trenger å koble av, så løper jeg.

Hva er ditt skjulte talent?

– Dyrking av planter. Under studiet er jeg blitt innmari fascinert av å putte frø i jorda og se hvordan planter vokser. Det viser seg at jeg får til noe jeg ikke trodde jeg klarte.

Hvor ser du deg selv om fem år?

– Da er jeg ferdig utdannet Montessori-pedagog og løper fortsatt. Jeg er nok også mer aktivt involvert i idrettsmiljøet i Holmestrand, for da har jeg fått større barn.

Hva gleder du deg mest til den kommende uka?

– Jeg gleder meg til å fortsette det spennende arbeidet vi gjør på skolen. Jeg gleder meg også til Vestfold Ultra Challenge neste lørdag. Et løp som går fra Hvitstein stadion. Løpet har gått fem ganger, men jeg har ikke løpt det ennå fordi det ikke har passet i familiekabalen før nå. Tenker å løpe 50 miles – 82 kilometer.

Artikkeltags