Nå har det vært nok støy – la det bli en permanent våpenhvile

Ny epoke: Ørnen har fløyet og et nytt kommunevåpen vil se dagens lys i 2020. Illustrasjon: Marianne Karlsen

Ny epoke: Ørnen har fløyet og et nytt kommunevåpen vil se dagens lys i 2020. Illustrasjon: Marianne Karlsen

Ørnen har fløyet.

DEL

MeningerDet var nok lurt å legge ballen død nå. Under tirsdagens kommunestyremøte i Holmestrand var det nok flere som ble overrasket da Keith Eikenes fra Høyre tok ordet og sa at Høyre gikk inn for et nytt kommunevåpen for Holmestrand fra 202 når Sande blir inkludert.

Det har vært mye støy i både Hof og Sande i det siste. Det har vært skapt et inntrykk av at Holmestrand karrer til seg alt og at et nytt kommunevåpen ikke kommer på tale. Heldigvis var dette feil. Nå blir det nytt våpen som alle kan samles om.

LES OGSÅ: Høyre tok resten på senga – nå blir det nytt kommunevåpen (+)

Skrur vi tiden litt tilbake, til siste møte i fellesnemnda var tonen en annen. Da var det Høyresiden som ikke ville at man skulle ta stilling til dette spørsmålet i nemnda, men at saken skulle til kommunestyrene i Holmestrand og Sande. Svele ville ikke vurdere et nytt kommunevåpen uten at det var forankret i kommunestyret. Det ble av flere oppfattet som en trenering av spørsmålet fra høyresiden. Derfor var overraskelsen stor da Eikenes slapp katta ut av sekken tirsdag kveld.

– Vi er alle i samme båt, sa Eikenes. Han manet til positive tanker og åpenhet for å både gi og ta. Nå som det bygges en ny kommune igjen, denne gangen med Sande, er det naturlig at det lages et nytt kommunevåpen, var Høyre-politikeren fra Hof sitt budskap. Forslaget til Høyre traff en nerve og alle ble med. Fra Rødt til Frp. Da Mette Måge Olsen og Arbeiderpartiet foreslo at man skulle beholde de gamle kommunevåpenet som byvåpen for Holmestrand, ble idyllen komplett.

– Jeg syns forslaget fra Arbeiderpartiet er knakende godt, sa en følelsesladet ordfører, Alf Johan Svele, i møtet.

LES OGSÅ: Heisen ble 12 millioner dyrere enn antatt (+)

Han nok skulle klare å stå i stormen fra gamle holmestrandinger som helst vil beholde kommunevåpenet. Det ble et omforent vedtak om et nytt kommunevåpen. Vedtaket er et viktig signal fra Holmestrand om en likeverdig prosess videre mot en ny kommune i 2020. Nå har det vært nok støy, la det bli en permanent våpenhvile.

Ørnen har fløyet.

Artikkeltags