Heia Norge – i Norge

Heia Norge: Ingen tyske, svenske eller danske flagg å se i båtrekka så langt i år. Foto: Pål Nordby

Heia Norge: Ingen tyske, svenske eller danske flagg å se i båtrekka så langt i år. Foto: Pål Nordby

Pinsen ga oss en forsmak på hva det vil si at "alle" ferierer i eget land, ved de samme bryggene, retaurantene og sommertilbudene.

DEL

Meninger«Det er Norge som er bra, det er Norge som er best...» Prima Veras tekst kan passe bra i inngangen til sommeren.

Pinsehelgen fløt over av egne båter i egen skjærgård, ved egne brygger og ved holmer og viker denne første virkelige smaken på hva det kommer til å bety at det ikke går en strøm av båter østover til billig vin, øl og pølser hos «søta bror».

Det kommer til å bli trangt i sommer.

Det var en fantastisk pinse værmessig. Alle som var ute på havet i helgefri eller på jobb hos redningstjeneste, politi, pubdrivere, pizzarestauranter, marinaer eller andre, registrerte det samme. «Aldri» har det vært så mange båter ute og i egne farvann som i helgen. Og da har vi bare kommet til 1. juni.

LES – Nå er vi veldig klare. Det kommer garantert til å bli stemning!

Det er juli det vanligvis eksploderer.

For fortsatt ligger det mange båter på land, og på langt nær alle som har tenkt å kjøpe seg, eller leie seg båt til ferien, har gjort det ennå. Det skal bli litt av en feriemåned.

Undertegnede opplevde 2. pinsedag til lunsj ved et spisested på Hvaler, at restauranten hadde gått tom for mat, og øl på fat. Kun noen ispinner i isdisken, to lettøl og en cola sto igjen i kjøleren. Klokka hadde så vidt passert 13.00, og båter fortsatte å strømme inn til brygga ved lunsjtid.

Er det slike tilstander det skal bli utover sommeren, blir det for det første trangt om plassen, mens de næringsdrivende langs kysten trolig kan ta igjen det koronatapte, om de har husket å bestille nok mat- og drikkevarer.


Artikkeltags