Det har vært heftige budrunder i Agder, så heftige at Arendal fengsel ble solgt for 12,7 millioner kroner, hele 4,6 millioner over prisantydning.

23 bud kom det fra tre interessenter, men før det var det over 50 interesserte da eiendommen ble lagt ut. Hva det utrangerte fengselet skal brukes til har ikke lekket ut, men potensialet betegnes som stort ettersom det ligger kun en kilometers vei fra Arendal by.

Tomtearealet er for øvrig på nesten 7.000 kvadratmeter, og bygningsarealet dekker mer enn halvparten av dette. Den eldste delen av det tidligere fengselet er fra 1862, så her må det nok legges adskillig mer i potten for kjøperen.

LES Tøffe tak i Hof: Beboer brakk beinet på ansatt

Til salgs plakater står det også over hele Hof fengsel, som etter 46 års fengselsdrift ble nedlagt i 2019.

Siden har det stått tomt og forlatt. Men der har vi foreløpig ikke kunne melde om heftige budrunder, men det er ingen tvil om at den rette kjøperen kan få veldig mye for pengene i Hof. Fortsatt er det mulig å henge seg på.

Eiendommen er på 33 mål og det er 7.867 kvadratmeter bygningsmasse fordelt på 18 bygninger.

Det meldes om litt varierende tilstand, men det er i utgangspunktet et bra vedlikeholdt fengsel. Med sine rundt 50 ansatte var fengselet en av de største arbeidsplassene i Hof. Og ikke minst: Hof fengsel var en viktig del av bygdas identitet.

Nå er det å håpe på nytt liv i gamle bygninger, men vi må vente på budfristen, som fra Statsbygg er satt til 12. juni.

LES Korona-brems på fengselssalget