(Sande Avis)

Og nordlendingen har nok kanskje rett i sine betraktninger av oss, spesielt på Østlandet. Undertegnede har også hatt sine utfordringer på "noen få" snødager. Men det handler om å roe ner barken (les: ta det sabla med ro). Joda,-alle skall fram med en gang sies det, alle som kryper og går, sånn er det visst blitt sies det. Detta er såpeopera som er skapt de siste 20-30 åra,-fram fram fortere enn svint, det er sånn vi har skapt dette usunne kjappesamfunnet som flere og flere ønsker en slutt på.

Men det var en sann fornøyelse å kjøre på snøføre igjen, alle er vi rustne på snøføre og trenger å øve - alle som en, også brøytesjåfører må øve for å håndtere snøen. Vi er opplært tel å kjøre på bar asfalt året rundt, en visjon som ikke holder vann. Vi er heldige her i Norden syns jeg som har de fireårstider, ekstremt fascinerende. Å da må vi klare fra tid til annen å stoppe opp, vente tel brøytemannskaper har gjort jobben.

Venstre-politiker sa det nok best i DT: Skal bilen stå må fortau for gående å syklende mye høyere opp på lista. For øvrig fram med ski og staver og fram med brøstkassa! Det er garantert flere av leserne som har opplevd adskillig mer snø enn dagene som har vært, og vi måtte håndtere snøen som kom.

Har Holmestrand kommune noen form for krisehåndtering lokalt? Hva gjør kommunen og innbyggerne med to superlavtrykk på rad - vi snakker om opp mot en metersnø som flere lesere har opplevd. Med akutt syke bør/må en ha beredskap lokalt, med så mange innbyggere Sande har fått. Da snakker vi om å nå de eldre på hjemmebesøk med snøskuter/små beltevogner osv... Da gjelder det å ha is i magan tel snøværet har gitt seg- og ikke minst ha et matlager i kjeller.

Da nyttårsorkanen traff store deler av Vestlandet i 1992, fikk de tel gagns kjenne på krisehåntering; elektrikere som jobba på spreng med livet som innsats, og kong Harald som troppet opp i gummistøvler for å besøke et samfunn i sjokk. Vi så det på Selvik åssen vinden tok her - helvete var løs på Vestlandet.....

Vi fikk føling med det 1987/88? Stormflo på Østlandet, Sandesletta under vann og en snarrådig grunneier som handler kjapt da Suluvannet rant over, da fikkvi kjenne litt på det. For øvrig har jeg bedt meteorologene sende mer snø så vi får øvd mer.

Lykke tel med mer snø!!