Det nærmer seg ett-årsmarkeringen for pandemiens kvelertak på Norge.

Til tross for omfattende kompensasjonsordninger er det nå mange som hiver etter pusten. Ifølge undersøkelser Jarlsberg har omtalt tidligere hadde overnattings- og serveringsbransjen i Norge tøffe tider i 2020.

Totalt gikk 463 aksjeselskaper konkurs, og det var en oppgang på 5,2 prosent sammenlignet med 2019. Den prosenten vil helt sikkert bli utfordret ytterligere utover i 2021.

I Holmestrand og Hof er det også varslet om endringer. Bryggekanten Bistro har vært stengt siden nyttår. Nå skal restauranten være solgt. Hof Kro & Kaffe har i lang tid vært stengt, onsdag ble serveringsstedet i Hof begjært konkurs.

Sommeren 2019 tok nye eiere over Holmestrand fjordhotell, og brukte vinteren 2019/20 til oppussing og med uttalte ambisjoner om å gjenreise hotellaktiviteten i byen til gammel storhet. En krevende målsetting i seg selv, og med koronaens inntog ble det for tøft utover høsten. 12. november stengte hotellet i påvente av bedre koronatider, og de tidene lar fortsatt vente på seg, men eierne har tro på, og håp om, ny giv fra påske.

Etter nærmest en total nedstenging av serveringssteder i starten av året, innskrenkning av skjenkemuligheter og en stadig veksling mellom gule og røde kommuner, har det heller ikke vært en start av det nye året å heise flagget for.

Håpet er at det til våren, eller sommeren, kan føles normalt å sitte med servert mat og et glass på et utested.