Gå til sidens hovedinnhold

Handler om de ansatte

Lønnsomheten ved valseverkene i Hydro er satt under lupen, og selv om disse går bra i Norge, kan det få konsekvenser i Holmestrand at det slites med lønnsomheten i Tyskland.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

– Et salg av Hydro Aluminium bit for bit, må være verste tenkelige scenario, sier ordfører Elin Gran Weggesrud til Jarlsberg.

Sammen med de tre ordførerne i Hydro-kommunene Høyanger, Årdal og Karmøy har hun opprettet en konstruktiv dialog med konsernsjef Hilde Merete Aasheim, samt at det mandag var en samling av både tillitsvalgte, fylkespolitikere og stortingsrepresentanter i Holmestrand, som diskuterte den oppståtte situasjonen ved Hydro-verkene.

LES Uro for Hydro: – Setter alle kluter til for å hindre salg

Hvilke muligheter ordførerne og andre politikere har i å stille opp med argumenter mot et storkonsern i spørsmålet om et eventuelt salg, kan være svært begrenset.

Trolig har man i konsernet kommet mye lenger i prosessen og beslutningene enn det som nå kommer fram i offentligheten. Etter det hovedtillitsvalgt Rolf Arnesen sa til Jarlsberg før helgen har planene vært kjent internt et års tid. Kanskje er beslutningen tatt allerede, men det er uansett prisverdig å kjempe for å sikre de lokale arbeidsplassene ved hjørnesteinsbedriften.

Det er lønnsomheten ved valseverkene i Hydro som er det store samtaletemaet, men det paradoksale er at valseverkene i Norge går bra, ja, kanskje enda bedre enn bra, men på grunn av dårlig lønnsomhet i Tyskland blir hele valsesegmentet som det kalles, Hydro Rolled Products, også i Holmestrand og på Karmøy, satt under lupen.

LES – Vi skal fortsatt drive godt, uansett eiere

Det som nå foregår kan på sikt få store konsekvenser for en av de viktigste bedriftene lokalt, med 104 års historie i Holmestrand, og ansvar for mange av arbeidsplassene i byen.

LES – Tror ikke vi blir solgt bare for at de skal bli kvitt oss

Kommentarer til denne saken