– Skremmer vettet av bilistene

SKUMMELT: – I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, advarer Gjensidige.

SKUMMELT: – I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, advarer Gjensidige. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Husk refleks på halloween, oppfordrer forsikringsselskap.

DEL

(Tønsbergs Blad) 31. oktober er det halloween med mange svartkledde barn langs veiene. Ikke bare skremmer de naboen, men også mange bilister får seg en støkk, advarer Gjensidige i en pressemelding.

– I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden.

Kul refleks-effekt

Men han har også en klar melding til alle som skal kle seg ut for å gå «knask eller knep» – og foreldrene deres.

– Kle barna med refleks eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Voll.

LES OGSÅ: Send oss dine halloween-bilder!

Mange ulykker i mørket

De siste fem årene er det i Vestfold meldt om 244 trafikkulykker med fotgjengere. Mange av disse ulykkene skjer i mørket.

«Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med hele 85 prosent ved bruk av refleks. Selv om barnet ser bilen, ser ikke alltid bilisten barnet», heter det i pressemeldingen fra Gjensidige, hvor de opplyser at bare rundt fem prosent av dem som blir skadet bruker refleks.

– Mange har reflekser liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på halloween, foreslår Voll. 

LES OGSÅ: Beklager, men det var nok jeg som ødela julebukktradisjonen

Artikkeltags