Februar går mot slutten, det er vinterferie rett rundt hjørnet, og det kunne vært en helg der forventningsfulle rop, barnelatter og skrensende ski og brett kunne høres, blandet med lukten av kaffe og vafler - i Høgås alpinsenter!

Men nei her i bakken er det stille, veldig stille, og det på alle mulige måter.

Vi vet det foregår arbeid her, møter blir avholdt og beslutninger tatt, men at det også er krangling og uenigheter som hindrer framdrift. Det mange etter hvert kaller mye rot og rør. Taushet er gull, heter et ordtak, men det passer ikke i dette tilfellet. Og det er nesten rart ikke flere roper høyt. Ikke barna, men de voksne.

LES Momspenger tilbake: – Rekordstor utbetaling i 2022

Det er barna det går utover som må reise andre steder for en aktivitet de kunne fått utenfor egen stuedør. Hvorfor skjer det ikke synlig framdrift i bakken, og hvorfor legges det lokk på alt av informasjon fra de involverte i klubben?

I avisredaksjonen har vi undret oss i flere år.

Vi får mange spørsmål om tilstanden, ikke bare nå i vinter, men flere sesonger bakover. Krangel og bitre motsetninger har vi hørt, men vi vet ikke, for det ingen i alpingruppa i Botne Skiklubb som vil si noe. Hvorfor går alt som nysmurt lenger opp i Botnemarka og i hoppanlegget, mens alt ser ut til å henge fast i klister i Høgåsbakken?, blir det spurt.

Og hva er grunnen til at klubbledelsen til nå har prøvd å gjøre seg usynlige og utilgjengelige når vi har forsøkt å spørre?

Er det mulig å få noen i tale? Tydeligvis nå, men det har vært stille. Rykter og historier når oss, men vi når ikke fram.

«Krangel, rot og rør er det som blir sagt»

Rot og rør, økonomiske misligheter, men også arbeid med heiser og lys, som det også er gitt betydelige summer til fra ulike hold. Steile parter som står mot hverandre. Vi vet ikke hva som har skjedd, hva som er gjort, eller ikke gjort, hva pengene er brukt til, eller om de er brukt. Vi vet ingenting egentlig, men en slik situasjon kan umulig gavne verken lokalsamfunnet, kommunen eller Botne Skiklubb.

Ingen er tjent med ryktespredning, skittkasting og gjentagende årelang krangling. Men det vi vet er at det nå i vinterferien spruter snø fra bakskiene til sprudlende unger i alpinbakker rundt om, men ikke i Høgås, for der har det vært hemmelig det som foregår, og ingen kommunikasjon utad.

Men taushet er absolutt ikke alltid gull.

Mangler det folk, mangler det penger, hva skal til, er det håp for neste vinter, eller skal denne situasjonen fortsette. Hva skjer, hva skjer ikke, hva hindrer noe i å skje, har folk gått lei, hvor mange driftsdager må til for å gå i null?

Det er mye lokalavisen og folk lurer på. Er det noen som vil svare? Og hvis ja, gjerne svare et ærlig svar. Det fortjener både skiinteresserte og alle andre.

LES Dominik (16) fra Holmestrand sikret seg NM-gull i boksing: – Han er en av dem som har jobbet mest