Avisene er raske med å rapportere om stjålne biler og båter, verktøy og kredittkort. Og mye blir borte i løpet av sommeren, enten ved at det blir mistet, stjålet eller skadet og ødelagt.

At vi nærmest samtidig kan fortelle om to båter som har vært på ufrivillig seilas, som kommer til bake til sin rettmessige eier, hører til sjeldenhetene.

I begge tilfellene ble det lovet dusør.

LES Nikolai (9) kjøpte 100 is og solgte ut alle på under to timer

Robert Martinsen hadde trolig begynt å miste håpet, for han fikk bare en sesong med sin nye båt i 2017. Nå, tre og et halvt år senere kan han endelig sette seg bak rattet på sin Atlantic Marine 780 Adventure til 900.000 kroner igjen. Martinsen gjorde et siste desperat forsøk, og gikk ut med en dusør på 50.000 kroner.

Nå er Martinsen en fornøyd båtbruker igjen, mens tipseren fikk litt ekstra feriepenger.

Så lenge som tre og et halvt år trengte ikke Pål Bentsrud å vente. Familiens With 200 fra 1972 hadde vært borte i kun tre dager, ikke over tre år, da Bentsrud oppdaget at den ikke lå på sin faste bryggeplass.

Men han rakk knapt å lese om sin egen båt og den lovede dusøren på 10.000 kroner i avisen, før tips dukket opp fra Tofte etter stort engasjement på sosiale medier. Flere naboer hadde lest om den gule båten, og en båt i strandkanten lignet.

Det ble lykke for familien Bentsrud, og blomster og champagne til hjelpsomme finnere, men ingen dusør ettersom politiet tok seg av saken.

Og tyvene ble også tatt!

LES Lovet dusør på 50.000 kroner – nå er båten funnet