Det heter i ordtaket at «det skal kun en liten tue til for å velte et stort lass». Og noen ganger skal det også veldig lite til for at mye positivt kan skje.

Audun Follerås sin idé om å gjøre noe for å få lokale unger i Hof til å få lyst til å leke med ball er både genial og enkel. Fotballyst er skapt i all enkelhet, men viser etter kort tid at kan få store positive ringvirkninger.

Som Follerås sier: – Kan Fotballyst få 70 unger i Hof til å være aktive med ball, så kan potensialet utover det ganske land være ganske stort.

LES Fotballyst i Hof: – Hvert minutt er en seier

Det er hans overbevisning, og han har sikkert rett. Det handler om å dele ideen, og få den kjent, så ruller mye av seg selv. For å gjøre det enda mer attraktivt å registrere seg på Fotballyst.no, og telle timer opp mot minst 50, så kan det for unge hofinger vente både landslagsdrakter og billetter til hjemmekampen mot Gibraltar på Ullevål i september.

Noe av det geniale er at hver og en registrerer seg som deltaker som privatperson, ikke som medlem av en fotballklubb eller idrettslag. Et trekk som på sikt også kan bidra til å rekruttere nye inn i de ulike idrettslagene.

Det kan bli en naturlig følge etter å ha engasjert seg sammen med Fotballyst-venner gjennom sommeren.

Det skal bli spennende å se hvilken dimensjon Fotballyst klarer å skape. Kanskje blir den lille ballen til noe stort som ruller, kanskje ikke.

Uansett en meget god idé for å få ungene ut av sofaen hjemme i sommer.