Fytti katta, for en (ustabil) værmelding!

FRESER: Truls Michael Bruflodt syns det er kommet nok snø nå, men var heller ikke særlig begeistret for varselet om tre grader og regn.

FRESER: Truls Michael Bruflodt syns det er kommet nok snø nå, men var heller ikke særlig begeistret for varselet om tre grader og regn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av et kvarter endret yr.no værmeldinga for Horten minst to ganger.

DEL

(Gjengangeren) At det kan være vanskelig å spå, især om været, er velkjent. Men mandag formiddag var det litt ekstra forvirrende å følge varselet på yr. no. Skal jeg ta vinterstøvletter eller gummistøvler på kveldsturen ..?

Ved 11.15-tida sa Meteorologisk institutt at vi kunne vente oss tre plussgrader og høljregn fra 17-tida. Så senket de temperaturen til én grad, og før klokka var 11.30 var plussgradene forsvunnet helt. Et par timer med nullføre rundt midnatt og deretter blå grader igjen, var beskjeden fra værmeldingsdatamaskinen da.

– I Bosnia kom nedbøren uansett stort sett som vann, sier Foad Avdic. Han spaserer gjennom Horten sentrum, kikker opp på snøskavler som er dobbelt så høye som ham selv og forsøker å holde varmen som best han kan.

I Storgata er gårdeier Truls Michael Bruflodt ute med snøfresern.

– Hvis det blir regn nå, og deretter kaldt igjen, da blir det lekkert. Problemet akkurat nå er at det ikke er flere steder å gjøre av snøen, så jeg hadde gjerne sett at det ikke blir mer snø på en stund nå.

Han blir neppe hørt, iallfall ikke hvis vi skal tro yr. Det skal snø både titt og ofte, før det - fortsatt ifølge yr - blir tre-fire plussgrader og kraftig regnvær til helgen. Men mye kan skje på yr.no innen den tid.

Er det én ting meteorologene imidlertid kan love oss, så er det vriene kjøreforhold. Ta det med ro og tilpass farta etter forholdene, er rådet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.