I Tønsberg er skolesekk-aksjonen en stor suksess. I Holmestrand mangler de kapasitet

KLAR FOR SKOLESTART: Ida Myrvang og Kristine Rydningen fra Kirkens Bymisjon har samlet inn brukte skolesekker for å gi videre til barn og ungdom som trenger en ny sekk til skolestart.

KLAR FOR SKOLESTART: Ida Myrvang og Kristine Rydningen fra Kirkens Bymisjon har samlet inn brukte skolesekker for å gi videre til barn og ungdom som trenger en ny sekk til skolestart. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi er ikke med på aksjonen, men kan videreformidle skolesekker til Holmestrand-familier, opplyser fagleder Bente Charlotte Gausen.

DEL

VESTFOLD: – Det er et helt tydelig behov, så dette er noe vi kommer til å fortsette med, sier Ida Myrvang og Kristine Rydningen i Kirkens Bymisjon Vestfold til Tønsbergs Blad.

Med en sofa full av flotte skolesekker som venter på nye eiere, er de klare for storinnrykk i dagene før skolestart.

– Vi har hatt stor pågang allerede. Siden vi la ut Facebook-meldingen i går har vi gitt videre 17 sekker. Det er veldig moro, sier Ida.

Innsamlingen i Tønsberg startet ved sankthanstider.

Sekker til både barn og ungdom

Ida skryter av sekkene som har kommet inn i løpet av sommerferien. I alt har de fått inn 43 sekker, noen pennaler, gymbager og noe skrivemateriell. Opprinnelig hadde skolesekk-aksjonen de aller minste skoleelevene i tankene da de startet opp, men det har vist seg at behovet også gjelder ungdom.

– Vi tar veldig gjerne imot mer. Gjerne kjønnsnøytrale sekker til ungdom. Vi ser at det er flere fra både ungdomsskolen og videregående som ønsker seg en ny sekk før skolestart, sier Kristine.

NYTT PENNAL: Skolesekk-aksjonen har også fått inn pennaler og annet skolemateriell som skal deles ut.

NYTT PENNAL: Skolesekk-aksjonen har også fått inn pennaler og annet skolemateriell som skal deles ut. Foto:

Hun forteller at de har fått mange henvendelser fra familier med barn og ungdom som ønsker seg en ny sekk og fra dem som har en sekk eller to, å gi bort.

Gjenbruk er populært av miljøhensyn, men det er selvfølgelig også penger å spare. Et raskt søk viser at prisen for en typisk skolesekk ligger på mellom 500 og 1.000 kroner.

Tar fremdeles imot

Ideen om å samle inn sekker fikk Ida fra Kirkens Bymisjon i Drammen. Denne uken har altså Fritidshuset i Tønsberg begynt å dele ut sekker til dem som av ulike grunner ikke har mulighet til å kjøpe en ny skolesekk.

Dette har vært en suksess. Vi forventer stor pågang helt fram til skolestart, sier Ida og Kristine

.

VARIERT UTVALG: Har du en pent brukt sekk, gjerne kjønnsnøytral, er det bare å ta kontakt med Kirkens Bymisjon i Tønsberg, sier Ida Myrvang.

VARIERT UTVALG: Har du en pent brukt sekk, gjerne kjønnsnøytral, er det bare å ta kontakt med Kirkens Bymisjon i Tønsberg, sier Ida Myrvang.

Kan videreformidle

Ved Kirkens Bymisjon Vestfolds avdeling Holmestrand er det ingen skolesekk-aksjon i år. Fagleder Bente Charlotte Gausen begrunner det med at de mangle kapasitet på barn- og familiefeltet.

– Men vi har tilgang på sekkene som er i Tønsberg og kan bidra med å videreformidle disse til familier i Holmestrand, sier Gausen.

Artikkeltags