Fristelsen ble for stor

Folk kaster som aldri før: Slik så det ut på Nøtterøy lørdag ettermiddag. Foto: Pål Nordby

Folk kaster som aldri før: Slik så det ut på Nøtterøy lørdag ettermiddag. Foto: Pål Nordby

Det er en tradisjon i folk å ta en vår opprydning, også når vi helst ikke skal gjøre det.

DEL

MeningerMiljødirektoratet ber folk om ikke å overbelaste avfallsmottakene.

– Vi ber folk, så langt det er mulig, om å oppbevare avfall som normalt skal leveres til gjenvinningsstasjoner i egen bolig inntil forholdene normaliseres og det er bedre kapasitet for innlevering av avfall i den enkelte kommune. Det er ingen god idé å rydde loft og kjellere i disse dager, dersom det gjør at behovet for å levere avfall øker, het det i en pressemelding før helgen.

Folk følger dessverre ikke rådene fra direktorat og mottakene om ikke å belaste anleggene mer enn absolutt nødvendig, slik at det sikres god nok kapasitet til håndtering av innlevert avfall på en trygg måte.

LES Wenche fikk tilbake gullet sitt etter fire måneder:– Ringen var sporløst borte

– Ikke kom hit disse kritiske dagene hvis det ikke er helt nødvendig, sa Vesar i avisene senest lørdag, men mange hørte ikke etter. Fristelsen ble for stor til å rydde i kjeller, på loft og i garasjer, når det likevel er slik at vi skal sysselsette oss mest hjemme.

Men avfallsanleggene selv hadde tatt ekstra hensyn til smittefare. Der hvor Jarlsberg sjekket, på Nøtterøy, ble det sluppet inn tre-til fire biler med tilhengere av gangen, slik at avstanden mellom de som tømte søppel var god.

Det så ut som om folk, til tross for at ikke rådene om å ikke komme med søppel ble fulgt, så var alle forsiktig i omgangen med hverandre, ventet på tur og kastet sitt søppel med god avstand.

LES Nå får mange nye søppeldunker


Artikkeltags