Det er noen dramatiske tall, som ansvarlige i Helse-Norge, og Kommune-Norge, bør ta på aller største alvor, dersom virkeligheten stemmer med det Sykepleien har funnet ut: At nær tre av fire sykepleiere ansatt i kommunehelse-tjenesten, det siste året har vurdert å bytte arbeidsplass eller slutte som sykepleier.

LES Hans Erik Utne: – Eiendomsskatten øker mens Galleberg skole og Eidsfoss barnehage forsvinner?

Spørreundersøkelsen er rettet mot et tilfeldig utvalg av 6.000 sykepleiere, der 1.188 har valgt å svare. Alle de spurte er ansatte i kommunehelsetjenesten.

At det er kritisk i jobben med å få ansatt sykepleiere kjenner vi til også fra egen kommune. Nav sine tall for 2021 forteller at det mangler 7.000 sykepleiere, mens Statistisk sentralbyrå har regnet ut at det i 2035 vil mange fire ganger så mange, 28.000 sykepleiere. Og 100 av 179 spurte kommuner sier at det er utfordrende å rekruttere sykepleiere.

Dersom nærheten av det antallet undersøkelsen viser at vurderer å slutte, faktisk gjør det, er krisen komplett.

LES Ragnhild (69): – Det er ikke flaut å høre dårlig

Det kan være enkelt å svare ja på om man har vurdert å slutte, men årsakene til svarene er også tydelige.

Lønnsnivået, bemanningssituasjonen, den psykiske og fysiske arbeidsbelastningen, helgearbeid og turnus peker seg mest negativt ut.

Enda dypere i materien viser det seg at bemanningssituasjonen er det alvorligste ankepunktet, ved at mange opplever å måtte jobbe alene på sykehjemmet eller i sin base.

LES Linda (51) oppdaget tilfeldigvis en bitteliten kul på siden av brystet: – Humor og flotte folk rundt meg har betydd utrolig mye