Holmestrand: Jenter og gutter mellom fem og tolv år inviteres igjen til fotballskole på Hvitstein Idrettspark. I fjor deltok 126 barn, og klubben er klar til å ta imot alle barn som ønsker å delta.

– Vi bruker våre egne trenere som instruktører, med assistanse fra spillere på ungdomsavdelingen. Alle deltakerne får utdelt t-skjorte, sekk og fotball, som de får beholde, forteller Thorleif Jacobsen i HIF Fotball.

To avdelinger

– Vi har delt ettermiddagene i to. Aldersklassene 5-8 år er først ut fra 16.45 til 18.15. De eldste, til og med 12 år, skal i aksjon fra 18.30 til 20.15, opplyser Jacobsen.

Rekrutering

Jacobsen forteller at fotballskolen er et flott arrangement for rekruttering, og en kjærkommen aktivitet i en tid på sommeren hvor ferien er slutt for mange, men før skolene har startet opp igjen.

– Skolestartere får møte nye de skal gå sammen med i 1. klasse, og andre får gjensyn med venner og klassekamerater de ikke har sett på en stund sier han videre. Uka etter fotballskolen blir det startet ny treningsgruppe for de aller yngste forteller han videre.

Ett av satsningsområdene til HIF er å få flere jenter til å begynne med fotball. Som et ledd i det har klubben valgt å dele i jente- og guttegrupper under fotballskolen.

LES OGSÅ: Endringer i august: Gratis SFO for førsteklassinger og brillestøtte for barn

På forhånd eller ved oppmøte

Påmelding kan gjøres via link på HIF Fotballs hjemmeside, eller ved tidlig oppmøte på mandag.

– Det er begrenset med parkeringsplasser ved klubbhuset, så parkeringen ved svømmehallen må også benyttes. Værmeldingen ser veldig bra ut for neste uke, så her er det bare å melde seg på og møte opp, avrunder Jacobsen.