Gå til sidens hovedinnhold

Fortauene er for alle

Artikkelen er over 2 år gammel

Holmestrand kommune bør ta et overordnet ansvar for at fortauene ryddes på en god nok måte.

Leder: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Muligheter for alle» er slagordet Høyre smykker seg med til årets valgkamp. I Høyre-styrte Holmestrand er det én ting å si om mulighetene Bertil Nerdrum og andre rullestolbrukere har til å komme seg fram på vinterføre i sentrum: Ikke bra nok.

Det er bra at kommunens driftsingeniør Runar Isaksen sier han vil prioritere dette nå som snøfallet har gjort et opphold. Men det holder ikke som løsning på problemet, når dette gjentar seg år etter år. Og uansett er dette den enkelte gårdeiers ansvar, noe Holmestrands politivedtekter slår tydelig fast. Det hører med til historien at kommunen tilsynelatende er blant gårdeierne som er dårligst på å feie for egen dør, for eksempel ved Backergården, men Nerdrums historie viser at også andre kan skjerpe seg.

Ikke dermed sagt at vi vil ta til orde for at politiet skal prioritere rene fortau når de åpenbart sliter med å gripe inn i dop- og sexsalg i samme del av kommunen. Men Holmestrand kommune, som har god kompetanse på å samarbeide med private krefter for felles nytte, bør ta et overordnet ansvar for at fortauene ryddes på en god nok måte.

Det vil bety muligheter for alle i praksis.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.