Gå til sidens hovedinnhold

Først ut var Julie 92 år

Vaksineringen er så vidt i gang, mens debatten går høylytt om antall doser og tempo. Er det nok med en vaksineleverandør for å stagge pandemien raskt nok?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ti dager etter det første historiske stikket på Ellingsrudhjemmet i Oslo, med dråpene som forhåpentligvis skal stagge pandemien, er det innbyggerne i Holmestrand sin tur.

Onsdag morgen strakk den første sykehjemsbeboeren armen fram i Sande. Det ble Julie Stensrud som fikk den første koronavaksinen i Holmestrand. Det historiske sprøytestikket ble satt av avdelingsleder Aina Byermoen på Sandetun.

Og torsdag blir den første i Hof vaksinert, mens Holmestrand må vente noen dager til før startskuddet går for den meget omfattende operasjonen det er å sørge for best mulig beskyttelse av alle de drøyt 25.000 som bor i kommunen.

LES Polet i desember: – All time high

85 doser har Holmestrand fått i første omgang, men det skal komme mer for hver uke som går nå utover på nyåret.

Vaksineringen er altså i gang også lokalt, og det ble høylytt applaudert over hele landet tredje juledag, da Svein Andersen i Oslo ble den første.

Men nå murrer det.

Mange mener det går for tregt, og at regjeringen må spille på flere hester enn bare den EU rir for å få vaksine nok til flere, og raskt nok for å få satt større tempo på jobben som skal gjøres. På markedet er det nå seks vaksiner som er godkjent og i bruk. Andre land, som England og Israel, kan rapportere om at godt over en million av deres innbyggere er vaksinert, mens vi knapt har startet.

Men nå er vi i gang, mens debatten er oppadgående.

LES Kommunen strammer inn - utsetter alle aktiviteter og samlinger

Kommentarer til denne saken