Gå til sidens hovedinnhold

Forbereder det verste

Vi verken tror eller forventer at det skjer, men at sykehuset er godt forberedt er en trygghet for alle.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi skal være glad for at Sykehuset i Vestfold forbereder seg på en ny stor bølge av koronaviruset, selv om alle håper at det er en situasjon vil aldri skal behøve å oppleve.

Selv om antall innlagte pasienter, og pasienter som trenger intensiv behandling, går nedover rundt om i landet, er det viktig å være forberedt dersom trenden skulle snu. Vi har erfart hvor raskt smitten brer seg når den får fritt utløp, så det er ingen grunn til ikke å være best mulig forberedt.

LES – 392 færre ledige de siste to ukene, melder Nav

Jarlsberg fikk både henvendelser på telefon, og det ble flittig kommentert på nett da vi i helgen la ut saken til Tønsbergs Blad med tittelen «Sykehuset forbereder seg på skrekkscenario i Vestfold».

I saken kommer det fram at sykehuset forbereder seg på en situasjon der smittestoppen er midlertidig, og at det kan komme nye utbrudd mot sommeren og høsten. Derfor forbereder sykehuset seg i forhold til en situasjon der det er kapasitet til over 200 koronapasienter innlagt, og hvor mer enn 50 trenger intensivbehandling og minst 50 også vil ha behov for hjelp i respirator.

Dette førte til kommentarer som spekulativt, sensasjonspreget og at lokalavisen bare vil selge flere aviser, noe som faller på sin egen urimelighet.

Saken baserte seg på informasjon som sykehusledelsen gikk ut med sist fredag, til sine ansatte og til pressen.

At vi har klart å bremse koronaen med gode tiltak, har gitt sykehuset tid til å forberede seg.

Det gir en trygghet å vite, dersom det snur.

LES Forslaget om å legge ned Sandetun og Kjærsenteret slaktes: – Det blir som å tisse i buksa for å holde varmen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.