(Tønsbergs Blad)

Ved 11.00-tiden kan markedssjef Tine Mathisen ved Torp Sandefjord lufthavn opplyse at feilen er funnet og utbedret og at flytrafikken er i gang igjen.

– Det var radarsystemet for Sør-Norge som hadde falt ned, men man har funnet feilen og systemet er friskmeldt, forteller Mathisen til Tønsbergs Blad.

– Det betyr at vi er i ferd med å kunne sende fly avgårde fra Torp igjen, sier hun.

Radarprobelemene førte til at flytrafikken på Torp og en rekke andre flyplasser ble sterkt redusert i rundt tre kvarter mandag formiddag.

Blant annet ble Torp-flighten tilStavanger og Bergen som hadde oppsatt avgangstid klokka 10.45 forsinket.

Kan bli flere forsinkelser

Mathisen opplyser at det også kan komme flere forsinkelser etter hvert som flytrafikken kommer i gang igjen.

– Vi må regne med at det kan bli noen forsinkelser, men jeg tror ikke det blir så mye for avgangene på Torp. Vi anbefaler folk å møte opp til avsatt tid, sier Mathisen.

LES OGSÅ: Mann i 30-årene stanset med en mengde dopingmidler på Torp

Også andre aktører innen luftfart, som for eksempel helikopterbransjen, var rammet av radarproblemene.

Full feilsøking

Det var ved 10-tiden mandag at all flytrafikk i Sør-Norge ble rammet av en feil med radarsystemet som styrer flytrafikken.

En times tid senere var feilen rettet, og om lag halvparten av trafikken i gang igjen, opplyser Avinor til NRK. Slik vil det være fram til 14-tiden.

– Nå opereres det med redusert kapasitet på de påvirkede lufthavnene fram til vi er sikre på at systemet er helt oppe og går, forteller pressevakt Ylva Celius Trulsen til VG.

Årsaken til radarfeilen er ikke identifisert ennå.