(Drammens Tidende)

SANDE/DRAMMEN: 18-åringen Tobias Fjeld Gulliksen har vært en av Strømsgodsets beste spillere denne sesongen.

For 11 måneder siden fikk han lappen. I går forsvant lappen igjen.

– Jeg og en kompis hadde et ærend i Sande. Og på vei tilbake ble jeg tatt i laser ved 22.30-tiden forteller en slukøret Fjeld Gulliksen til Drammens Tidende.

– Tar den straffen jeg får

UPs laserkontroll på Gamle Sørlandske fanget inn 18 førere som kjørte for fort. Men der de andre kom unna med et forenklet forelegg, ble midtbanespilleren målt til 148 kilometer i timen i 70-sonen. Dermed ble det et førerkortbeslag på stedet.

– Jeg dreit meg ut og legger meg langflat. Og jeg tar den straffen jeg får uten å mukke. Det fortjener jeg.

På sin instagramkonto har han også lagt ut følgende:

«Jeg akselererte og det burde jeg aldri gjort. Det finnes ingen god nok unnskyldning. Jeg var dum, jeg var uansvarlig.»

Ifølge Fjeld Gulliksen var det kun snakk om noen få sekunder han var oppe i den høye hastigheten. At han akselererte med sin Tesla på en rett slette.

– Det var et øyeblikks dumhet.

– Ikke et godt forbilde

– Har du blitt kjørt for fort tidligere?

– Nei. Jeg har aldri blitt tatt for noe før.

– Du er en spiller på et av Norges beste fotballag og har er mange unge fans der ute. Hva tenker du om det når dette har skjedd?

– Jeg var ikke et godt forbilde akkurat der, det er det bare å innrømme. Så jeg kan ikke annet enn å be om unnskyldning, sier unggutten videre.

Straffes ikke av klubben

Han innrømmer at situasjonen er utrolig kjip, og at han har hatt en dårlig natt.

Fjeld Gulliksen bor i Drammen, og er innstilt på at det blir andre måter å komme seg til og fra trening på i tiden som kommer.

– Det blir å sitte på med lagkompiser, samtidig har klubben kjøpt inn en del elsykler. Så jeg kommer nok til å bruke dem en del.

Ifølge godsets daglige leder Magne Jordan Nilsen var det Fjeld Gulliksen selv som varslet klubben om råkjøringen.

– Vil dette føre til noen reaksjoner fra klubben?

– Nei. Vi har snakket om det. Alle kan gjøre feil. Og utover straffen han vil få fra staten, kommer ikke vi til å gi ham ytterligere straff, sier Jordan Nilsen.

Streng straff venter

I følge Henning Ødegaard Johansen, trafikkoordinator i Sør-Øst politidistrikt kan Fjeld Gulliksen vente seg en betydelig straff.

– Nå kjenner ikke jeg denne saken konkret. Men på generelt grunnlag må han trolig møte i retten. Og han kan fort få førerkortbeslag i rundt halvannet år. Samtidig kan boten ligge et sted mellom 15.000 og 20.000 kroner. Siden han har hatt førerkortet så kort tid har han det på prøve, noe som betyr at han også får dobbelt opp med prikker, sier han.

Ifølge trafikkoordinatoren ligger normen under normale forhold ligger en hastighet mellom 114 til 118 i 70-sone på åtte til ti måneders førerkortbeslag og en bot på 12.500 kroner.

– Hva tenker du om slike hastigheter?

– Som sagt så vet jeg ikke noe om denne saken. Men dette er uvettig, ubetenksomt og livsfarlig - både for han og andre. Det er en grunn til at fartsgrensen er som den er, og dette er jo over dobbelt så fort, avslutter Ødegaard Johansen.