Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye er smittet – ingen ved Haga skole

Det er ikke avdekket flere smittetilfeller etter at en elev ved Haga skole testet positivt for covid-19 tidligere denne uken.

(Sande Avis)

Kommunens ledelse har jevnlig møter om korona-situasjonen. I en pressemelding sendt fra kommunen fredag ettermiddag framgår det at det er fire nye smittet siden onsdag med covid-19, og totalt 16 i isolasjon nå.

181 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars. Antall personer avisolert totalt er 165. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Ingen nye ved Haga

Av de fire nye smittede er tre personer tilknyttet Holmestrand bo- og behandlingssenter, mens én er smittet utenfor kommunen.

– Nå har vi kommet godt i gang med vaksinering, og alle vil få god informasjon når det er deres tur for å få tilbud om vaksine, sier ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud.

– På hjemmesiden til kommunen eller i lokalavisene kan du finne mer informasjon om hvilken gruppe du tilhører, og mye annet rundt vaksinasjon som kan være nyttig for deg.

Smittesporingsarbeidet pågår. Kommunens smittesituasjon vurderes uendret.

Ved Haga skole er nærkontakter blitt testet denne uken, og ingen av prøvesvarene viser flere positive covid-19 prøver.

Ved Holmestrand bo- og behandlingssenter er det to beboere, tre ansatte og en pårørende som har fått påvist covid-19, og er i isolasjon. 31 ansatte i karantene. Nye prøver blir tatt i formiddag.

Om vaksinering

Vaksineringen i Holmestrand kommune skjer i en prioritert rekkefølge av risikogrupper (ekstern lenke). Det er ennå ikke åpnet for generell vaksinering av befolkningen. Nå jobber kommunen med vaksinering av beboere på sykehjem, helsepersonell og kontakter alle på 85 år+ for avtale om vaksinasjon. Holmestrand kommune får 138 doser neste uke. I uke 4 får kommunen 234 doser. I uke 4 vil vi vaksinere helsepersonell, og starte vaksineringen ved sykehjemmene med dose to.

Vaksineringen skal i hovedsak skje ved hallene på Gjøklep. Holmestrand kommune ønsker å kun bruke hallene når det er et reelt behov for å omdisponere de for vaksinering. Om hallene er tilgjengelig betyr det at hallene kan benyttes som normalt disse dagene. De kan da benyttes i henhold til vanlig oppsett for barneskolene. I uke 3 er den eldre hallen er tilgjengelig. Høyanghallen er tilgjengelig mandag 18. januar og fredag 22. januar.

Les også

Bakke med godt nytt om Haga-smitten: – Pulsen sank flere hakk da vi fant ut av det

Les også

30 interesserte meldte seg på visningen: – Det krever sitt å organisere det

Les også

Sven-Ove får ros for pengesankingen – selv er han ikke helt fornøyd med ordningen

Kommentarer til denne saken