(Tønsbergs Blad)

– Det har vært en kjedekollisjon med fire kjøretøy. Hvorfor den har oppstått vet vi foreløpig ikke, sier politiets operasjonsleder Øystein Eikedalen til Tønsbergs Blad.

Ifølge operasjonslederen skal det bakerste kjøretøyet ha fått større skader i fronten. Kun ett kjøretøy og en ambulanse sto da igjen på stedet.

– En person ivaretas av helsepersonell, og kjøres til akuttmottaket. Vedkommende skal ikke være alvorlig skadet, så det er nok mest for å utelukke høyenergiskader, sier Eikedalen.

Det skal gjøres avhør av de involverte, for å fastslå årsaken til kollisjonen.

Store forsinkelser

Bilberger er på stedet, og operasjonslederen sa politiet hadde et håp om å åpne veien helt for trafikk relativt snart.

– Det er 1. mai, og mange på veiene. Køen står nå ned mot Undrumsdal, men det er ikke full stans på stedet, sier Eikedalen.

Veien er nå åpen for trafikk, og politiet har avsluttet på stedet.

Ifølge Statens vegvesens oversiktskart, er det store forsinkelser på E18 på strekningen fra Tønsberg til Holmestrand.

Beregnet ekstra reisetid er 20 minutter, og trafikken er økende, ifølge vegvesenet.

Saken fortsetter under bildet.

Meldte om flere involverte

– Det er totalt fire kjøretøy involvert. Ett av disse har omfattende skader i front. Det fremstår ikke som noen er alvorlig skadet, meldte Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Nødetatene rykket ut til E18 ved Kopstadrysset etter melding om at flere kjøretøy var involvert i en kjedekollisjon i nordgående løp.

– Ingen fastklemte, meldte politiet.

Den første meldingen fra politiet gikk på at 10 kjøretøy var involvert. Det ble senere justert til tre og så senest til fire.

Det totale skadeomfanget var en stund uavklart.

Ifølge Vegtrafikksentralen sør ble motorveien midlertidig stengt i nordgående løp ved krysset.

– Det er en del kø i nordgående løp i påvente av bilberging. Trafikken går i ett løp forbi ulykkesstedet, meldte politiet.