Gå til sidens hovedinnhold

Fine fjær å få i hatten

Det er en flott jobb den lokale turistforeningen gjør for dem som trenger litt ekstra. Da er det fortjent at det blir både ministerbesøk og rosende omtale.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det handlet søndag om friluftsliv og turtilbud til mennesker med nedsatt funksjonsnedsettelse. Og det handlet selvfølgelig om storfint besøk i Hagemannsparken.

Det ble to fine fjær i hatten for den lokale turistforeningen da både statsminister Erna Solberg og likestillings- og kulturminister Abid Raja kom for å delta sammen med rundt 100 andre.

LES – Veldig gøy å få besøk av statsminister Erna Solberg

Prosjektet «Friluftsliv for Utviklingshemmede» (FTU) har fått skikkelig fotfeste i Vestfold med fem aktører som tilbyr turer og naturopplevelser for en gruppe som trenger ulike former for tilrettelegging. En av dem er HOT, Holmestrand og omegn Turistforening, og turene som arrangeres er for mennesker med psykisk utviklingshemming, rullestolbrukere og andre med ulike utfordringer.

At to ministere besøker et av arrangementene betyr mye både for arrangørene, deltakere og for byens omdømme.

Flott er det også at landets statsminister og likestillingsminister tar seg god tid når de først kommer til byen. Sist Erna Solberg besøkte Holmestrand var da toget offisielt kom til ny stasjon inne i fjellet i desember 2016.

LES Frykter store og uopprettelige skader på naturen

Prominente gjester er gjerne prikken over i-en ved viktige anledninger, men det har også en stor markedsmessig betydning med den oppmerksomheten som følger med våre sentrale politikere, pressedekning de får og den kunnskapen de selv tilegner seg om stedet, aktivitetene og folka som jobber og bor i Holmestrand.

LES Sparebankstiftelsen DNB støttet 64 prosjekter i kommunen: Har gitt 14,7 millioner i løpet av ti år

Kommentarer til denne saken