Oslo/Holmestrand: I vårt distrikt er statistikken styggere enn på mange år.

Vestfold og Telemark har i år hatt en negativ utvikling i dødsulykker sammenlignet med 2019.

To personer omkom i trafikken i fylket i løpet av de første fem månedene i fjor mot åtte i samme periode i år. To av ulykkene har skjedd i Holmestrand.

LES Tre måneders outlet-butikk på hjørnet:Kenneth Mosdal er tilbake

To i mai måned

Denne måneden hadde Vestfold og Telemark to dødsulykker.

Viken er likevel det fylket med flest dødsulykker så langt i år, 12 personer bosatt i fylket har mistet livet i trafikken så langt i 2020.

Ti av elleve menn

– Av de elleve omkomne i mai, var ti menn. Elleve omkomne i mai er en liten økning fra de ti personene som mistet livet i trafikken i mai i fjor. Totalt for året er antall omkomne høyere enn i fjor – på tross av vesentlig mindre bilkjøring og trafikk. Spesielt pinsehelga ble dramatisk med hele fem dødsulykker, viser Trygg Trafikk til.

– Politiet melder at de stadig tar flere som kjører for fort, og da er det på tide at folk tar til vettet og heller finner andre arenaer å leke på, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk Bård Morten Johansen.

Pinsehelga ble en trist trafikkhelg med hele fem dødsulykker. Totalt har 42 personer omkommet i trafikken i år. På samme tid i fjor var det 39 omkomne. Det er et dårligere resultat enn mange forventet tatt i betraktning reiserestriksjonene som ble iverksatt.

Seks bilførere, tre MC-førere, én bilpassasjer og én fotgjenger mistet livet i mai. To av de omkomne var i aldersgruppen 16-24 og to var i gruppen 45-64 år. Alder på fire av de omkomne er ikke klarlagt enda.

LES Kryssløsning er langt unna

35 av 42 menn

Av de 42 som har omkommet så langt i år, er hele 35 menn. Det betyr at 83 prosent av de som har mistet livet i trafikken i år, er menn.

– Vi vet at det er flest menn som blir tatt i å kjøre for fort, og at de oftere blir hardt skadd eller omkommer i trafikken. Resultatene ville blitt mye bedre med bare kvinner på veien. Det er sju kvinner som har mistet livet i trafikken så langt i år, der en omkom nå i mai. Nå er det på tide at menn lærer av kvinner i trafikken, sier Johansen.

På denne tiden i fjor hadde elleve kvinner og 28 menn omkommet i trafikken.

LES Ingen publikumsrekord på Langøya i år