Gå til sidens hovedinnhold

Falsk trygghet, eller er det bra nok?

Gjør vi oss selv en bjørnetjeneste ved å stole for mye på folk, eller burde grensekontroll og oppfølging av tiltak vært langt strengere?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er betimelig å spørre om de reglene gjestearbeidere og andre som reiser inn til Norge i disse dager møter er gode nok. Svaret er trolig et sted midt i mellom, at reglene er gode nok, men at oppfølgingen kunne vært mye strengere ettersom vi vet at ikke alle følger påbudene.

FrPs Sylvi Listhaug har vært klinkende klar på at det ikke er godt nok.

– Det er interessant å registrere at regjeringen utreder portforbud for den norske befolkningen, men ikke kommer med noen nye tiltak for å skaffe seg kontroll på importsmitte. Det kommer nå tusenvis av utenlandske arbeidere tilbake fra ferie i hjemlandet der smittetrykket er stort og det er liten kontroll med hva disse foretar seg etter at de kommer til Norge. Dette holder ikke, sa Listhaug til VG denne uken.

LES Testet vaksine-opplegget i Høyanghallen

Hun er også meget kritisk til at det kan være flere titalls av de 80 grenseovergangene mellom Norge og Sverige som ikke har kontroll, og hun mener at i en slik situasjon vi er i akkurat nå, burde Forsvaret eller Heimevernet kunne brukes nettopp til å forsvare Norge mot smitte.

Flere enn Listhaug er også kritiske til at mange tusen soldater fra andre land nå i det verste smitteangrepet skal møtes for å øve på krig i Nord-Norge, mens det først og fremst er ved landets flyplasser og grenser at «krigen» står.

LES Tidligere tilbake på jobb: – Kan holde med sju dagers karantene

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.