Holmestrand: – Eierne og konsernledelsen vår i Tyskland er fornøyde med oss, og lar oss få vokse. De ser at vi gjør det bra, og gir oss tillit til å vokse og forbedre oss, sier fabrikksjef Robert Grønli.

Verkene i Holmestrand og på Karmøy ble en del av Speira 1. juni i fjor etter at Hydro solgte valsevirksomheten sin til amerikanske KPS Capital Partners.

Satte årsrekord

Fabrikken i Holmestrand drev det isolert sett bra også under Hydro-eierskapet, og 2021 ble nok et travelt år. Etterspørselen var stor, og allerede 14. desember kunne de konstatere at det var satt ny årsrekord, da produksjonen passerte 92.000 tonn aluminium.

Ved utgangen av 2021 ble den totale årsmengden solgt aluminium fra Holmestrand notert til 95.085 tonn.

Ny ovn og hovedmotor

I fjor høst kom den nye hovedmotoren til varmvalsen på plass ved fabrikken i Holmestrand. Når den 80 tonn tunge motoren til en verdi av flere titalls millioner kroner er ferdig montert i løpet av sommeren i år, vil den kunne kan ta ut 10-15 prosent mer kraft enn den gamle.

LES OGSÅ: Losset russisk aluminium i havna: – Håper det tar slutt

Ytterligere moderniseringer er også på gang for verket i Holmestrand. En ny ovn, som varmer opp alt som skal i varmvalsen, vil gjøre at produksjonen kan økes med 6.000 tonn.

Ovnen, som leveres fra Spania, skal begynne å produsere i 2023. Dermed trengs det også flere ansatte.

Øker med tolv

– Vi begynner rekrutteringen nå, blant annet med tanke på opplæringen. Per i dag har verket cirka 420 ansatte. Vi øker staben med tolv personer nå i første omgang. Ni av dem skal jobbe i støperiet, forteller Robert Grønli, som roser eierne og konsernledelsen for friheten de gir verket i Holmestrand.

LES OGSÅ:Var kjøkkensjef for Olympiatoppen – nå stortrives Marius (29) på «gølvet» i valseverket

– Selv har jeg som fabrikksjef bare to ledd til konsernledelsen. Kort beslutningsvei og godt samarbeid med eiere og ledelse gir raske og effektiv beslutninger, og vi ser nå også på flere ting for videre utvikling.

Speira

Speira er et globalt firma som spesialiserer seg på valset og resirkulert aluminium, og består av sju produksjonsanlegg samt ett forsknings- og utviklingssenter.

Sysselsetter totalt rundt 5.000 mennesker, hovedsakelig i Tyskland og Norge.

Navnet Speira (uttales Spira) kommer fra gresk og betegner spiralen som øker sin kraft ut fra en sterk kjerne. I tillegg representerer Speira sirkulariteten i produksjon, bruk og resirkulering.

(Kilde: speira.com)