HOLMESTRAND: Thorleif Jacobsen, leder av kommunevåpengruppa kan fortelle at stemningen i valgkomiteen har vært god og lett å jobbe i.

– Man skulle nesten trodd at det skulle blitt dårlig stemning når man går gjennom nesten 600 forslag, men alt gikk knirkefritt, forteller Jacobsen muntert.

Han fortelle videre at prosessen gikk strålende med hjelp av Suzy Haugan, som kommunikasjonsrådgiver i Holmestrand kommune.

– Uten Haugan hadde ikke denne prosessen gått like lett, hun har vært en god støttespiller og medhjelper for oss i kommunevåpengruppa, sier han.

Spent

Jacobsen er svært fornøyd med forslagene de har kommet fram til, og gleder seg til å vise dem fram til innbyggerne i det nye Holmestrand.

– Det var litt av en jobb fra og gå fra nesten 600 innsendte forslagene til finalistkandidatene, og jeg vil anta at vi brukte i underkant av åtte timer totalt med å gå gjennom forslagene, utdyper Jacobsen.

Men han er spent på hva andre mener om forslagene som har blitt kommet fram til.

– Nå er vi inni den siste innspurten for å finne hvilket av forslagene som kan representere den nye kommunen og innbyggerne på en best mulig måte, forteller Jacobsen.

Profesjonell hjelp

Videre forteller han at under utvalget fikk de profesjonell hjelp for å gjøre prosessen lettere.

– Under selve utvelgingen, fikk vi besøk av en heraldiker som kunne hjelpe oss med å finne de våpnene som stemte med beskrivelsen av vår visjon av hvordan et kommunevåpen skal se ut, forklarer han.

Finalistene er ulike forslag til nytt kommunevåpen, og personene bak forslagene er anonyme frem til juryen annonserer vinneren av konkurransen i uke 11.