Gå til sidens hovedinnhold

Et spørsmål om tillit?

For kommunestyrerepresentant Knut Vidar Hoholm (KrF) har det toppet seg i tre byggesakssituasjoner. Nå tar har bladet fra munnen i en interpellasjon til kommunestyret.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Hva kan vi som kommunestyre gjøre for at innbyggerne skal kunne ha tillit til behandlingen av byggesaker i vår kommune?».

Det er et alvorlig spørsmål som kommunestyrerepresentant og medlem i utvalget for regulering, kommunalteknikk og miljø, Knut Vidar Hoholm (KrF), stiller i sin interpellasjon til kommunestyret onsdag 22. september. Han spør riktignok ordfører Elin Gran Weggesrud om det kan være grunnlag for den mistilliten som har oppstått mellom utvalget og administrasjonen.

Dernest vil han også ha svar på hva som kan gjøres dersom det er tilfelle. Men ut ifra spørsmålsstillingen er det ingen tvil om hva Hoholm selv mener.

LES Frykter at folk blir behandlet ulikt i byggesaker: – Har vi blitt en slik kommune hvor det hjelper å kjenne de rette personene i administrasjonen?

Det er spesielt i tre saker Hoholm opplever at tilliten er mer enn bare litt frynset. Et ungt pars ønske om å bygge i Eidsfoss, nær Eikeren, der Hoholm opplever grov urettferdig behandling i forhold til andre byggesaker. Om Gamle Sørlandske 553, hvor fotodokumentasjon, etter det Hoholm mener, tydelig viser at det er bygd på hytta nærmere sjøen enn lovlig. Og i saken om Revåveien 14, Sentrumsgården i Sande, der tiltakshaver har bygget leiligheter i de gamle lensmannskontorene, og hvor 12 personer mener seg veldig dårlig behandlet.

Han viser også til flere andre saker som skal være «ugreie», uten å konkretisere disse nærmere.

Til avisen sier ordføreren at det kan være en vei å gå via kontrollutvalget, og at de bør foreta en grundig forvaltningsrevisjon av plan- og byggesaksavdelingen, men samtidig oppfordrer hun enkeltrepresentanter til å vise varsomhet før de konkluderer på vegne av et helt utvalg.

LES Hoholm (KrF) mener utvalget er feilinformert: Nå må det likevel søkes om hytterenoveringen

Hun vil svare mer utfyllende i møtet onsdag.

Jarlsberg har over tid fulgt sakene både i Eidsfoss og hyttesaken langs Gamle Sørlandske.

I begge sakene har det vært stilt kritiske spørsmål fra flere representanter fra både opposisjonspartier og posisjonspartier, og omfattende saksbehandlingsrunder, vedtak, klager og nye politiske runder har vist at det er all grunn til å ettergå disse sakene.

Ingen ønsker vel Tjøme-lignende tilstander i Holmestrand kommune?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.