Gå til sidens hovedinnhold

Et drag av normalitet

Det ga mersmak å være med på en maratonlørdag i august. Det er så mye snakk om den nye normalen. Kanskje kan dette bli normalen for maraton i Holmestrand?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv med relativt store begrensninger i rammen for årets Holmestrand maraton, og fortsatt strenge anbefalinger og restriksjoner, så var det et befriende drag av normalitet over maratonlørdagen.

Været var upåklagelig med sol fra nærmest skyfri himmel, vindstille og akkurat passe med varmegrader slik at både løpere, frivillige, arrangører og publikum kunne kose seg i Holmestrand.

Hadde det pandemimessig vært en normal lørdag ville sentrum, og spesielt brygga vært stappfull av folk, stands, salgsboder og med dobbelt så mange løpere og hjelpere.

Bildeserie

SE BILDENE: – Verdens beste dugnad

Folk, tilreisende spesielt – både løpere og andre, skrøt høylytt av arrangementet.

Løypa, de rundt 200 frivillige og måten en pandemi-maraton ble avviklet på både med drikkestasjoner, trafikksikring og de mange små heiagjengene langs løypa, fikk seks på terningen av flere.

Jarlsberg hørte flere begeistret si da de kom for hente sine oppbevarte verdisaker at de ville komme igjen neste gang.

Vår påstand er at også årstiden og været spiller inn. Vi vet at det har med hele terminlista for maratonløp i Norge å gjøre, men et maratonarrangement den første helga i april kan ikke konkurrere med byen i sommerdrakt.

Bildeserie

SE BILDENE: Barnas maraton

Det har vært mange kalde aprillørdager med både regn og snø i lufta. Et arrangement 21. august var perfekt. Kanskje det kan bli den nye normalen.

Kommentarer til denne saken