Holmestrand: Det sier Holmestrand-ordfører Elin Gran Weggesrud, som sammen med kommunens næringssjef Arve Vannebo samt ordfører Are Karlsen og kommunalsjef Silje Vaadal fra Horten, besøkte Jernbanedirektoratet i Oslo onsdag formiddag.

Reaksjoner

Reaksjonene fra politikere, pendlere og andre togbrukere har vært sterke, etter at det ble kjent at direktoratet mener det er mest rasjonelt å kutte ut løftene om fire togavganger i timen fra stasjonene Horten, Holmestrand og Sande.

At rutetidene gjør at skifte av tog er nødvendig for reisende både sørover og nordover fra Holmestrand, har ikke gjort saken bedre.

Det er den foreslåtte ruteplanen fra 2025 det handler om, og i Holmestrand er det tatt til orde for å starte folkeaksjon mot forslaget Jernbanedirektoratet har kommet med.

Statsråd-møte

I midten av februar satte ordfører Elin Gran Weggesrud, varaordfører Camilla Marie Brekke og fylkespolitiker Mette Kalve seg på toget, og dro på besøk til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård for å snakke om nettopp togtilbudet.

LES OGSÅ: Bane NOR senker hastigheten på svingdørene

Weggesrud sin oppsummering av møtet var at de møtte en lyttende statsråd, og at kravet om å tenke nytt om rutetider langs Vestfoldbanen, ble møtt med interesse.

– Må være likeverdig

Onsdag var det Jernbanedirektoratet som fikk besøk av kamplystne holmestrandinger og hortensere. Weggesrud sier til Jarlsberg at de ble tatt godt imot.

LES OGSÅ: Knut Vidar Hoholm (KrF): – Hvordan blir kvaliteten på framtidens togtilbud?

– Det må være et likeverdig togtilbud i hele Vestfold. Når det er brukt milliarder på jernbane, kan ikke Vestfold deles i to av nye rutetider. Vi utgjør et felles arbeidsmarked, og et samlet ordførerkollegium, Vestfold-benken på Stortinget og næringslivet står samlet om dette.

Holmestrand-ordføreren sier delegasjonen fra Holmestrand og Horten ble tatt godt imot av Jernbanedirektoratet onsdag formiddag.

– De lærte noe nytt, blant annet om stopfrekvens og rutetider. Jeg er optimist og tror det er mulig å endre direktoratets forslag om å kutte løftene om fire avganger i timen. Men tiden går fort, så vi må jobbe, stå på videre og sørge for å holde trykket oppe.