Det er noen vurderinger som er av det slaget at du tror det ikke før du ser det, og nesten ikke da heller.

– Grunnleggende mangel på respekt kaller Gro Anita Klemetsdal forslaget hun fikk forelagt av kommunepsykologen i Holmestrand kommune.

Det er ikke vanskelig å være enig i utsagnet.

LES Kommunen ville flytte Gro Anitas søster til Troms og Finnmark: - Dette er grunnleggende respektløst!

Historien om «søsteren», som uten det mest grunnleggende av menneskeforståelse, empati, samarbeid og logisk tankegang blir forslått plassert 1.800 kilometer unna sitt hjemsted og søsken, er av det uforklarlige slaget.

Det er nesten så man skulle tro det var en episode av Monty Python's Flying Circus, den britiske komedien med John Cleese og gjengen, som gikk som TV-serie på 70 og 80-tallet. Sketsjene var gjennomgående crazy-humor med helt hverdagslige temaer folk kunne kjenne seg igjen i.

For dette er crazy, og dessverre er det ikke det eneste forslaget rundt om i Kommune-Norge som først og fremst kommer i jakten på å spare noen kroner.

Ingen tror på argumentet om at dette kan være det beste for den det gjelder og pårørende som ønsker å være nær sine.

LES Stadig nærmere bygging av boliger for tvungen omsorg i Hof

Historien om «søsteren» er bokstavelig talt langt ifra en historie om tjenester nær deg, som har vært et av slagordene i årets valgkamp.

Men nå har det endt opp med en plassering i Sylling i Lier, en drøy times kjøring unna, midlertidig, ifølge kommunalsjefen for Helse og velferd.