Gå til sidens hovedinnhold

Er det rart at folk tar bilen?

Tidkrevende og dyrt. Dessverre, kollektivpendling frister ikke etter å ha prøvd det i en uke.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det rart at folk velger bilen framfor toget, spurte familien Fjeld gjennom Jarlsberg forrige uke. Nå skal ikke lokalavisen konkludere for alle, men spørsmålet er betimelig i en tid der klima og miljø står høyt på dagsorden hos de fleste.

Fjeld-familien fra Eidsvoll skulle besøke kjente i Holmestrand sentrum, og tenkte at det var en fin anledning til å kjøre tog. Men det var før de sjekket prisen.

Toget som skulle gå klokken 15:00 og være i Holmestrand klokken 16:26 passet perfekt for besøket, men så var det prisen da. Tur/retur den nette sum av 1.550 kroner for tre personer. 250 kilometer tur/retur ble raskt regnet om i et dieselforbruk til 400 kroner inklusive bompenger.

LES Ordføreren: - Lite kommunen kan gjøre med busstilbudet i Hof

Sist uke måtte undertegnede, som bor på Nøtterøy, levere bilen på verksted. Dermed lå veien åpen for bruk av kollektivtrafikk i påvente av reparert bil. Og jeg må si jeg tenkte på familien Fjeld i løpet av uka.

Med buss fra Nøtterøy til Tønsberg og tog videre til Holmestrand koster det en vei 126 kroner. Uten å finregne på drivstofforbruket koster det meg i bensin rundt 40 kroner for strekningen på drøye tre mil. En kjøretur som tar 30–35 minutter fra parkering til parkering.

Og tidsmessig er det også en utfordring. En dag hvor alt bokstavelig talt går på skinner blir reisetiden likevel nær tredoblet, og med innstilte tog, kan man disse dagene legge på minst 45 minutter til.

Sorry, jeg blir ikke fan av kollektivreising av slike priser, tidsbruk og pendleropplevelser, og er veldig fornøyd med at bilen nå er reparert og klar til bruk igjen.

LES Et nytt busstilbud kan komme på plass: Fleksibuss kan bli løsningen for Hof

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.